Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπακογιάννη: Το Σκοπιανό δεν πρόκειται να λυθεί – Τι λέει για συνταγματική αναθεώρηση

Μπακογιάννη: Το Σκοπιανό δεν πρόκειται να λυθεί – Τι λέει για συνταγματική αναθεώρηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Σκοπιανό δεν πρόκειται να λυθεί δηλώνει, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ντόρα Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι «τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ και δύσκολα το ζήτημα θα έλθει στη Βουλή» και εκφράζει την άποψη ότι «το παιχνίδι πια παίζεται στο ποιος θα έχει την ευθύνη για την μη επίλυση του».

Αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει μια ενιαία πολιτική» καθώς, όπως σημειώνει, «η διγλωσσία της κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής είναι εξαιρετικά επιβλαβής για τα συμφέροντα της χώρας», ωστόσο θεωρεί εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε καθαρά απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο στη Σύνοδο της Βάρνας.

Για το θέμα της «ανταλλαγής» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους η κ. Μπακογιάννη είναι απόλυτη ότι «δεν μπορεί να ανοίξει μία τέτοια συζήτηση» και εκφράζει τον προβληματισμό της καθώς, όπως λέει, η πρόταση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη «είναι ευθυγραμμισμένη με την τοποθέτηση του υπουργού Άμυνας που μιλάει για ομήρους».

Σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την αδιαλλαξία του Ταγίπ Ερντογάν σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, δηλώνει ότι «η Τουρκία έχει πάρει την απόφαση να παρεμποδίσει την Κυπριακή Δημοκρατία να εκμεταλλευτεί τους υδρογονάνθρακες» και εκφράζει την ελπίδα της να συνεκτιμήσει ο Ταγίπ Ερντογάν και το μήνυμα των Ευρωπαίων ηγετών και το μήνυμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχετικά με την Συνταγματική Αναθεώρηση η κ. Μπακογιάννη δηλώνει ότι “είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη η Ελλάδα» σημειώνοντας ότι «πρώτος από όλους ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για την ανάγκη μιας γενναίας συνταγματικής αλλαγής».

Ερωτηθείσα, ωστόσο, εάν η ΝΔ θα μπορούσε να συζητήσει με την κυβέρνηση τη συνταγματική αλλαγή, η κ. Μπακογιάννη ξεκαθαρίζει ότι «η ένταση και η απουσία συναίνεσης, που υπάρχει με ευθύνη της κυβέρνησης, δεν επιτρέπει σοβαρή συζήτηση για το περιεχόμενο της αναθεώρησης».

Τέλος, σχολιάζοντας το θέμα της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, η κ. Μπακογιάνη δηλώνει στο Πρακτορείο ότι «το αφήγημα της καθαρής εξόδου δεν μπορεί να σταθεί διότι η κυβέρνηση έχει εγκλωβίσει τη χώρα σε παρατεταμένη λιτότητα και λόγω των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...