Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι λέει ο Παπαδημούλης για τις σχέσεις Βρυξελλών-Ερντογάν και την… παγωμάρα στους -30

Τι λέει ο Παπαδημούλης για τις σχέσεις Βρυξελλών-Ερντογάν και την… παγωμάρα στους -30
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η θερμοκρασία στις Βρυξέλλες αυτή τη στιγμή για τον Ερντογάν είναι στους 30 βαθμούς υπό το μηδέν» παρατήρησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας, με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «αυτό που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα συνόρων, ειρηνική συνύπαρξη και πολύπλευρη συνεργασία».

«Αυτό που επιζητούμε τώρα είναι να βρούμε μια λύση συμβατή με την πραγματικότητα και την ιστορία, που να λέει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ανήκει στην Αρχαία Ελλάδα και βορειότερα από τα ελληνικά σύνορα, σε ένα κομμάτι της γεωγραφικής Μακεδονίας, κατοικούν κάποιοι Σλάβοι που ήρθαν πολλούς αιώνες μετά τον Μ. Αλέξανδρο και οι οποίοι δικαιούνται να έχουν τη δική τους ταυτότητα, χωρίς να καπηλεύονται ανιστόρητα πράγματα που δεν τους ανήκουν» πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμη πως «πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να διαχωρίσουμε την ελληνική Μακεδονία από τη Μακεδονία που κατοικείται από τους Σλάβους και από το κομμάτι της Μακεδονίας που βρίσκεται εντός της Βουλγαρίας» και σε αυτό το ζήτημα, όπως είπε, «η σύνθετη ονομασία, με έναν προσδιορισμό, έναντι όλων μπορεί να δώσει τη λύση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...