Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 18 Μαΐου συζητείται στη Βουλή το πόρισμα για τo σκάνδαλο Novartis

Στις 18 Μαΐου συζητείται στη Βουλή το πόρισμα για τo σκάνδαλο Novartis
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 18 Μαΐου θα ξεκινήσει στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος για το σκάνδαλο Novartis όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Παράλληλα στις 22 ή 23 Μαϊου προγραμματίζεται να διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, σχετικά με το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της ΔΗΣΥ, Φώφη Γεννηματά.

Η δικογραφία για Novartis παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών της κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία έκανε την προκαταρκτική εξέταση σχετικά με τα καταγγελλόμενα περί χρηματισμού οκτώ πρώην υπουργών και δύο πρώην πρωθυπουργών από τη φαρμακευτική βιομηχανία Novartis.

Η πλειοψηφία της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής (ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες) είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «η δίωξη και εκδίκαση των πράξεων δωροληψίας και ξεπλύματος παράνομων εσόδων πρέπει να αφεθεί στα τακτικά δικαστήρια».

Τα επίμαχα αδικήματα είναι

Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Δωροδοκία και δωροληψία.

Ως προς το πρώτο αδίκημα η πλειοψηφία τονίζει ότι «πράξεις νομιμοποίησης παράνομων εσόδων δεν τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων και επομένως δεν εμπίπτουν στο άρθρο 86 παρ. 1 συντ.

Η Βουλή επομένως είναι αναρμόδια για τη δίωξη και την εκδίκασή τους και οφείλει να επιβεβαιώσει τη σχετική αρμοδιότητα των τακτικών δικαστηρίων».

Και ως προς το δεύτερο αδίκημα υπογραμμίζει ότι «πράξεις δωροδοκίας και δωροληψίας δεν τελούνται απαραίτητα -ούτε καν συνήθως- κατά την άσκηση των καθηκόντων».

Ειδικά δε για τα πολιτικά πρόσωπα ξεκαθαρίζεται ότι «οι αναφερόμενες στη δικογραφία ως δωροληψίες πράξεις στην περίπτωση πρώην πρωθυπουργών και πρώην υπουργών δεν φέρονται να έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των αντίστοιχων πρωθυπουργικών ή υπουργικών καθηκόντων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...