Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλλάζουν τα πάντα στους μισθούς για τους εργαζόμενους – Τι συμφωνήθηκε στο υπουργικό

Αλλάζουν τα πάντα στους μισθούς για τους εργαζόμενους – Τι συμφωνήθηκε στο υπουργικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σημαντικές αλλαγές που θα ενισχύσουν την διαπραγματευτική ικανότητα των εργαζομένων αλλά και το μηνιαίο εισόδημά τους επισφραγίστηκαν στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επιβεβαίωσε πως “κλείδωσε” η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού από το Σεπτέμβρη.

Η κα Αχτσιόγλου ανακοίνωσε πως η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς (Staff Level Agreement) περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για την επεκτασιμότητα των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά και την αρχή της ευνοϊκής ρύθμισης για τους εργαζόμενους.

Αμφότερες οι σημαντικές αλλαγές επί τα βελτίω για τους εργαζομένους βρίσκονται στο επίκεντρο εξάλλου και του Growth Strategy, το οποίο έχει γίνει αποδεκτό από τους θεσμούς στο τελευταίο Eurogroup.

Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η αύξηση του κατώτατου μισθού αποτελούν τον πυρήνα των διαχωριστικών γραμμών που θα θέσει και επίσημα αύριο ο Αλέξης Τσίπρας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο και την αναπτυξιακή στρατηγική για την επόμενη μέρα.

Και τούτο, διότι αποτελούν το βασικό συστατικό της λεγόμενης “δίκαιης ανάπτυξης” που προτάσσει η κυβέρνηση, βαθαίνοντας τις διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχει ταχθεί κατά – και καταψήφισε – τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και έχει ταθχεί υπέρ ελαστικών σχέσεων εργασίας, φθάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίσει “ξεπερασμένο το κλασσικό 8ωρο”.

Αυτό επισημάνθηκε και στο υπουργικό, τονίζοντας πως η ενίσχυση του εισοδήματος και της διαπραγματευτικής θέσης των εργαζομένων αποτελεί επί της ουσίας και την βασική διαχωριστική γραμμή της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση. Ως προς τα εργασιακά το σχέδιο προβλέπει επιπλέον την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της επισφάλειας στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

Ο Νίκος Δένδιας δημιουργεί τη «Μονάδα 1864» για την κυβερνοασφάλεια – Παρουσίασε στο υπουργικό το νομοσχέδιο για την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...