Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δώρα Μητσοτάκη σε βιομήχανους: Όχι σε συλλογικές συμβάσεις, ναι σε ιδιωτική ασφάλιση

Δώρα Μητσοτάκη σε βιομήχανους: Όχι σε συλλογικές συμβάσεις, ναι σε ιδιωτική ασφάλιση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες εκλογές έχει αρχίσει, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Επανέλαβε τις βασικές αρχές του προγράμματός του, τη μείωση των φόρων, την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος με εκχώρηση υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα, τη διαμόρφωση ευνοϊκού επενδυτικού περιβάλλοντος και γενικότερα μίας συμφωνίας αλήθειας με την επιχειρηματική κοινότητα, ενώ απέρριψε το σχέδιο της κυβέρνησης για επαναφορά των εργασιακών στα προ κρίσης επίπεδα.

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΕΒ, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κοινωνία πλέον συμφωνεί ότι πλούτος παράγεται όταν οι επιχειρήσεις έχουν κίνητρα και όταν οι επιχειρηματίες αντιμετωπίζονται σαν συνοδοιπόροι για την ανάπτυξη. «Η συγκυρία είναι κρίσιμη, η χώρα έχει ήδη δεσμευτεί σε βαριά μέτρα μετά την λήξη του τρίτου προγράμματος» ανέφερε και εξήγησε: «Η μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου συνιστούν ένα τέταρτο μνημόνιο δίχως χρηματοδότηση και ενώ η χώρα θα είναι σε ένα καθεστώς αυστηρής εποπτείας… Η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να μειώσει το κόστος δανεισμού στα επίπεδα του ευρωπαϊκού νότου και να μπορεί να σχεδιάζει τον δανεισμό της με αυτοπεποίθηση».

Με το τέταρτο μνημόνιο -είπε ακόμη- η κυβέρνηση αποδέχεται επίσης το υπερβολικά σφικτό δημοσιονομικό κοστούμι με υψηλά πλεονάσματα του 3,5% μέχρι το 2022… «Είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας, καθώς οι εταίροι δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα ότι θα κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Ο Κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις αλλαγές στα εργασιακά και στην επιστροφή στα προ κρίσης δεδομένα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, λέγοντας ότι κινούνται σε αντιδραστική αντιαναπτυξιακή και αντεργατική κατεύθυνση. «Αν η αγορά εργασίας δεν ενισχύει την ανάπτυξη, δεν ευνοεί και την απασχόληση» είπε χαρακτηριστικά. «Η μόνη βιομηχανία που ευνοούν τα σχέδια Τσίπρα – Αχτσιόγλου για επαναφορά των εργασιακών στα προ κρίσης δεδομένα, είναι η βιομηχανία των εργατολόγων που πλεονάζουν στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ» είπε και μίλησε για τη λελογισμένη αύξηση στους κατώτερους μισθούς με συμφωνία εργαζομένων και εργοδοτών. «Το νέο συμβόλαιο είναι η πρότασή μου προς εσάς και προς τον κόσμο της εργασίας».

Αναφέρθηκε στις αναφορές του πρωθυπουργού με αφορμή την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη κατηγορώντας τον για «διχασμό και μισαλλοδοξία», καθώς «ο πρωθυπουργός προσπαθεί να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω σε εποχές που ούτε εγώ ούτε εκείνος έχουμε ζήσει».

Κλείνοντας ανέφερε ότι «η Ελλάδα μπαίνει σε νέο εκλογικό κύκλο με τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις. Η ψήφος θα φέρει κάθαρση και θα απελευθερώσει τις δυνατότητες της χώρας…».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...