Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βούτσης: Αποκλείονται εκλογές εντός του 2018

Βούτσης: Αποκλείονται εκλογές εντός του 2018
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο απέρριψε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, προαναγγέλλοντας εμμέσως ότι μετά την έξοδο από το Μνημόνιο θα ανοίξει η κοινοβουλευτική συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Η επόμενη κοινοβουλευτική σύνοδος θα αρχίσει την 1η Οκτωβρίου με τέτοια ύλη που θα αποκλείει τις εκλογές εντός του 2018» τόνισε ο κ. Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες διαψεύδοντας όσους μιλούν για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το φθινόπωρο.

Μάλιστα, η αναφορά του σε πλούσια κοινοβουλευτική ύλη εξελήφθη ως παραπομπή στην έναρξη της διαδικασίας κοινοβουλευτικής αναθεώρησης μέσα στους φθινοπωρινούς μήνες.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι το αργότερο μέχρι τις 14 Ιουνίου θα έχει ψηφισθεί το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2019-2022 αλλά και τα προαπαιτούμενα μέτρα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης ενόψει του επόμενου Eurogroup.

Απεκάλυψε δε πως τα προαπαιτούμενα και το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφισθούν μαζί με τη διαδικασία του επείγοντος. «Όλο το σχετικό πακέτο θα ψηφισθεί μαζί» τόνισε.

Ο κ. Βούτσης επιβεβαίωσε επίσης ότι εφέτος θα λειτουργήσουν θερινά τμήματα στη Βουλή, για πρώτη φορά μετά από χρόνια από τις 16 Ιουλίου και μετά.

Εξήγησε, όμως, ότι τα τρία θερινά τμήματα δεν θα γίνουν για πολιτικούς λόγους όπως γράφεται στον Τύπο αλλά λόγω των εργασιών που θα αρχίσουν και πάλι για την αποκατάσταση του θόλου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι δεν πρόκειται να περάσει «οτιδήποτε δεν προβλέπεται από τον κανονισμό ή τα θερινά τμήματα». Αυτό σημαίνει ότι ενδεχόμενη συμφωνία για το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ (διακρατική σύμβαση) ή το σχέδιο Κλεισθένης για την τοπική αυτοδιοίκηση (αλλαγή εκλογικής νομοθεσίας).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις

Κασσελάκης: Για τους λόγους αυτούς ζητάω πρόωρες εκλογές

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Τραμπ: Μάζεψε 50 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία του, σε μια δεξίωση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...