Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης ως Εφιάλτης: Οργή Μαξίμου για τον αντεθνικό κατήφορο του Κυριάκου

Ο Μητσοτάκης ως Εφιάλτης: Οργή Μαξίμου για τον αντεθνικό κατήφορο του Κυριάκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όταν στις 2 Οκτωβρίου του 1984 ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε λόγο για “Εφιάλτη” με αφορμή την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως 34 χρόνια μετά ο γιος του μετέπειτα Πρωθυπουργού θα έδινε σάρκα και οστά στον βαρύτατο αυτό χαρακτηρισμό όχι όμως για τις πολιτικές του επιλογές αλλά για τη στάση του απέναντι στα εθνικά συμφέροντα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να ισχυρίζεται πως φορά “πάντα τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος”, ωστόσο η επιλογή του λίγες μέρες πριν τις οριστικές αποφάσεις για το χρέος που θα συνοδεύσουν τον τερματισμό των μνημονίων, να κάνει λόγο για επικείμενη αποτυχία της Ελλάδας να βγει στις αγορές χρήματος, επιβεβαιώνει πως μπροστά στο μικροκομματικό όφελος δεν μπορεί να σταθεί τίποτε όρθιο.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επέλεξε από το Μόναχο, μία ημέρα πριν από ένα ακόμη κρίσιμο EuroWorking Group να στείλει αυτό το μήνυμα στη διεθνή κοινότητα και τις αγορές χρήματος.

Επέλεξε δηλαδή την εξαγωγή του καταστροφολογικού αφηγήματος της ΝΔ για την πορεία της οικονομίας εκτός συνόρων.

Μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας με δημοσιογράφους “πόνταρε” ανοιχτά στην αποτυχία της χώρας να αποκτήσει απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές, επί της ουσίας στρώνοντας το χαλί για την επιβολή ενός τέταρτου Μνημονίου, το οποίο ουδείς εκ των δανειστών έχει θέσει ούτε καν ως σκέψη.

Είπε χαρακτηριστικά ότι “δεν θα μπορέσουμε να βγούμε και αυτό είναι κάτι που συνδέεται με τα όσα υμβαίνουν με την ιταλία, αλλά και γιατί χάσαμε τρία χρόνια και δε φέραμε τα επιτόκια στο επίπεδο του μέσου όρου των χωρών του ευρωπαϊκού νότου”.

Προχώρησε ωστόσο ένα βήμα παραπέρα και έσπευσε να δικαιολογήσει όσους ακραίους επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην επιστροφή της Ελλάδος στην κανονικότητα, λέγοντας πως “οι εταίροι έχουν κάθε λόγο να είναι καχύποπτοι να δώσουν δημοσιονομικό χώρο σήμερα, καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να γυρίσει τη χώρα στις κακές συνήθειες του παρελθόντος”.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες επι της ουσίας καλούν τους θεσμούς να επιβάλλουν είτε νέο μνημόνιο είτε να βοηθήσουν στην πτώση της κυβέρνησης για την “πολιτική αλλαγή” και την προώθηση μίας κυβέρνησης με “μεταρρυθμιστική αποφαιστικότητα” προκάλεσαν την οργή του Μεγάρου Μαξίμου, με κυβερνητικές πηγές να κάνουν λόγο για προσπάθεια υπονόμεθυσης της χώρας.

“Για ακόμη μία φορά ο κ. μητσοτάκης βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και τον αγώνα για έξοδο από τα μνημονια και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές χρήματος, εκτιμώντας πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει” σημείωναν κύκλοι του Μαξίμου.

“Για ακόμη μία φορά εκτίθεται και θα διαψευσθεί” τόνιζαν και πρόσθεσαν δηκτικά πως “καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μείνει καλύτερα μέσα στη χώρα και ας υπονομεύει όσο θέλει τα εθνικά μας συμφέροντα μαζί με τους Σαμαρά και Γεωργιάδη. Δεν χρειάζεται να το κάνει και στο εξωτερικό”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...