Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σας έλειψαν; Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Γλέζος, Λαπαβίτσας επέστρεψαν (πάλι) με μέτωπο!… Ακούραστοι!

Σας έλειψαν; Αλαβάνος, Λαφαζάνης, Γλέζος, Λαπαβίτσας επέστρεψαν (πάλι) με μέτωπο!… Ακούραστοι!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πρωτοβουλία των «1-1-4» ανακοίνωσαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καλώντας σε κοινή δράση απέναντι στις μνημονιακές δυνάμεις και την κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία προσπάθεια συγκρότησης ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου (τα ίδια προσπάθησαν οι ίδιοι και πριν οχτώ χρόνια και απέτυχαν οικτρά), η οποία θα πραγματοποιηθεί, όπως εξηγούν, μέσω της σύνθεσης των δύο ρευμάτων που δημιουργήθηκαν το 2015, δηλαδή τους υποστηρικτές του «Ναι» και του «Όχι» στο κρίσιμο ερώτημα για την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, τονίζοντας έτσι την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας λαϊκής πλειοψηφίας.

Είναι εκτός τόπου και χρόνου οι άνθρωποι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν το δικαίωμα να χτυπάνε τα κεφάλια τους στους τοίχους μέχρι να σπάσουν τα κεφάλια τους.

Στο νέο αντιμνημονιακό μέτωπο πρωτοστατούν γνωστές «προσωπικότητες» όπως ο Μανώλης Γλέζος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Αλέκος Αλαβάνος, ο Κώστας Λαπαβίτσας, ο οικονομολόγος Θοδωρής Μαριόλης και άλλοι όπως η σκηνοθέτρια και ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου η οποία ήταν μια εκ των ομιλητών.

«Είμαστε βέβαιοι ότι υφίστανται οι αναγκαίες δυνάμεις για ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα.

»Είναι όμως διασκορπισμένες και συχνά ανταγωνιστικές, και γι’ αυτό μειωμένης αποτελεσματικότητας.

»Μπορούμε να ενώσουμε τις διάσπαρτες αυτές νησίδες σε ένα Αρχιπέλαγος.

»Μπορούμε να αναπτερώσουμε το ηθικό του λαού και να στηρίξουμε την ηθική της αλληλεγγύης και δημιουργίας.

»Με αυτό το όραμα τασσόμαστε υπέρ ενός μετώπου όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που εμπνέονται και πονάνε για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια κυρίαρχη, γνήσια δημοκρατική, ανεξάρτητη, παραγωγική και τεχνολογικά προηγμένη Ελλάδα του 21ου αιώνα.

»Ενός χώρου που θα λειτουργεί στη βάση του διαλόγου, της διαρκούς και ίσης πληροφόρησης, με αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά, αξιοποιώντας κριτικά τη σύγχρονη τεχνολογία και το διαδίκτυο», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι 114 που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του νέου αριστερού μετώπου.

Όπως τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέκος Αλαβάνος, το εγχείρημα για μια κοινωνική συσπείρωση έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο «και τίποτα δεν θα το σταματήσει».

Ο ίδιος τόνισε πως το νέο αριστερό μέτωπο εκτός από το χαρακτηριστικό της ενότητας και του πείσματος έχει άλλα τέσσερα χαρακτηριστικά: φιλοξενία, φιλοπατρία, φιλοδοξία, φιλοτιμία.

Ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για ένα «meeting point» και κάλεσε όσους «δεν έχουν λεκιάσει τα χέρια τους και την ψυχή τους με την στήριξη των μνημονίων» να συσπειρωθούν.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί οτι απο την πρωτοβουλία των «1-1-4» απουσιάζουν «ηχηρά» ονόματα που το 2015 πρωταγωνίστησαν στην πολιτική σκηνή της χώρας με την αντιμνημονιακή τους στάση όπως η Ζωή Κωνσταντοπουλου και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Με τη σειρά του ο Κώστας Λαπαβίτσας υποστήριξε για ακόμη μία φορά τη θέση του πως η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση ενώ παράλληλα σημείωσε πως η οικονομία της χώρα είναι άκρως προβληματική.

Έκανε λόγο για δομική αποτυχία των μνημονίων τα οποία τελικά φάνηκαν αδύναμα να αλλάξουν την δομή της οικονομίας και τα οποία δημιούργησαν συνθήκες «άγριας Δύσης» στην αγορά εργασίας.

Ο κ. Λαπαβίτσας τόνισε ότι τους στόχους της πρωτοβουλίας κάνοντας λόγο για άμεση τόνωση της ζήτησης με χαλάρωση της φορολογικής πίεσης και παράλληλα έκανε σαφές πως αν δεν υπάρξει τόνωση της βιομηχανίας «δεν πάμε πουθενά».

«Μια φορά Μνημόνιο, για πάντα Μνημόνιο. Θα μπορούσαμε να είμαστε η τρίτη κινηματική δύναμη. Η κρίση παραμένει», σχολίασε με τη σειρά του ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης κάνοντας λόγο για ριζοσπαστική επαναθεμελίωση της αριστεράς.

Τέλος έθεσε θέμα δημοκρατίας και σημείωσε αναφορικά με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την κρατική ασφάλεια και βρίσκεται πλέον στην εισαγγελία ότι συντάχθηκε στα «άδυτα του Μαξίμου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Βαλαβάνη διαψεύδει Μητσοτάκη: Δεν είπα ποτέ ότι με παρακολουθούν

Λαφαζάνης: Σταματήστε την κοροϊδία – Ανεβάζετε τεχνητά τα κρούσματα

Αλλοδαπός άρπαξε το κινητό του Λαφαζάνη – Έδωσε «μάχη» να το πάρει πίσω

Yπέρ της περιφοράς του Επιταφίου ο Αλαβάνος – Τον στηρίζει και ο Βελόπουλος

Σε νέα δίκη για τους πλειστηριασμούς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...