Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: «Θετική δυναμική» τους επόμενους μήνες για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Σκουρλέτης: «Θετική δυναμική» τους επόμενους μήνες για τη συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αυτή η κυβέρνηση κατόρθωσε να κάνει αυτό το οποίο δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το έπραξε με όρους εθνικού συμφέροντος» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης για το θέμα της συμφωνίας με την πΓΔΜ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Σε συνέντευξή του στον RealFm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο υπουργός ανέφερε ότι στα θέματα των εμπορικών σημάτων και των εμπορικών σχέσεων, τα οποία έχουν παραπεμφθεί για περαιτέρω διερεύνηση, υπάρχει η δυνατότητα να αποτυπωθεί κάτι καλύτερο, «το μείζον, όμως, είναι να γίνει αμοιβαία σεβαστή η συμφωνία και να υλοποιηθεί και να εγκριθεί και από τα δύο Κοινοβούλια».

Σχολιάζοντας τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Σκουρλέτης έκανε λόγο για «ασυνέχεια των επιλογών τους», «επιπολαιότητα» και «τυχοδιωκτισμό», καθώς, όπως εξήγησε, «ενώ υπήρχε μία άποψη, η οποία ήταν στην ίδια κατεύθυνση με αυτή που υλοποίησε και πέτυχε η σημερινή κυβέρνηση, είδατε πώς ροκάνιζαν τον χρόνο, κλωτσούσαν το τενεκεδάκι και δεν θέλησαν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούσαν και αυτό θα καταγραφεί στην Ιστορία. Θα αποδοθούν αυτές οι ιστορικές ευθύνες στον καθέναν που πήρε μέρος σε αυτή την υπόθεση».

Ο υπουργός Εσωτερικών εξέφρασε αισιοδοξία ότι η συμφωνία θα επικυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο, εκτιμώντας ότι θα αναπτυχθεί «θετική δυναμική» τους επόμενους μήνες, ενώ σημείωσε πως «ήδη έχουν φανεί και φωνές από κόμματα που εκφράστηκαν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας στην τελευταία ψηφοφορία, ταυτόχρονα να είναι υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας».

Ανάλογη αισιοδοξία εξέφρασε ο κ. Σκουρλέτης και για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης για το χρέος, στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, υπογραμμίζοντας, πάντως, ότι «μεγαλύτερη σημασία έχει η έξοδος, η δυναμική της, η καλή εκτίμηση για την πορεία της οικονομίας, που θα μας δώσει τη δυνατότητα ένα μέρος των ήδη υφιστάμενων δεσμεύσεων να το δούμε κάτω από το φως αυτής της θετικής προδιαγραφόμενης πραγματικότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων την Παρασκευή, λόγω κακοκαιρίας

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δώρισε γλυπτό στο υπουργείο Εσωτερικών ο «φραπές» (Ξυλούρης)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θα δώσει 13ο και 14ο μισθό, αλλά σχεδιάζει νέα πλήγματα στους δημοσίους υπαλλήλους

Νίκος Ανδρουλάκης στο TikTok: Θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι το σκάνδαλο των email;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...