Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μετά τη χθεσινή «σφαλιάρα» στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Μετά τη χθεσινή «σφαλιάρα» στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εν αμφιβόλω τίθεται το κατά πόσο θα υπάρξει τελικά η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπως είχαν συζητήσει οι δύο ηγέτες στην προ ημερών τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Και τούτο, διότι όπως διαρρέεται ανεπισήμως από την Τουρκία σε μία προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, υπάρχει δυσαρέσκεια στην Άγκυρα για τις χθεσινές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα, μία ημέρα μετά την απόφαση της Ελλάδας να εκπροσωπηθεί στην ορκομωσία του Τούρκου Προέδρου διά του πρέσβη της στην Άγκυρα.

Ωστόσο, αρμόδιες πηγές σημειώνουν πως για να ακυρωθεί κάποια συνάντηση πρέπει πρώτα να έχει οριστικοποιηθεί, να έχει «κλειδώσει».

Και αυτό που υπάρχει μέχρι στιγμής είναι η πρόθεση των δύο ηγετών να συναντηθούν, όπως εκφράστηκε στην συνομιλία τους όταν ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Ερντογάν για να τον συγχαρεί, και έκτοτε διπλωματικές επαφές για το κατά πόσο θα κλείσει αυτή η πεαφή των δύο ηγετών.

«Σε αυτό ακριβώς το σημείο βρισκόμαστε σήμερα» σημειώνει αρμόδια πηγή.

Ο πρωθυπουργός στη σύνοδο του ΝΑΤΟ αναμένεται να θέσει μετ’ επιτάσεως το θέμα των δύο στρατιωτικών και της κράτησής τους επι μήνες στην Αδριανούπολη χωρίς απαγγελία κατηγοριών.

Για αυτό το λόγο και στην Αθήνα αποφάσισαν να ανεβάσουν τους τόνους από τη στιγμή που η προεκλογική περίοδος στη γειτονική χώρα έχει ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός μιλώντας στο ΣΒΒΕ στη Θεσσαλονίκη υπογράμμισε τόσο τον υπονομευτικό ρόλο της γείτονος -χωρίς να την κατονομάσει- στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος με την πΓΔΜ, όσο και την αναίτια και άδικη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στις φυλακές της Ανδριανούπολης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη που επέλεξε να παραστεί στην πολιτική φιέστα των… γενίτσαρων στην Άγκυρα, χωρίς καν να ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Τσίπρας, χωρίς να κατονομάσει την βουλευτή της ΝΔ, τόνισε χθες από το βήμα του συνεδρίου του ΣΕΒΕ ότι «σε μια περίοδο που η Τουρκία κρατά φυλακισμένους, αναίτια και χωρίς καμία κατηγορία, δύο έλληνες στρατιωτικούς, είναι απαράδεκτο, ηγετικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παρίστανται στην ορκωμοσία του Τούρκου Προέδρου, χωρίς συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση».

«Η επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία δεν χρειάζεται κανέναν αυτόκλητο καλοθελητή.

»Ούτε συμβάλλει σε τίποτα, στο τέλος της ημέρας, η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε φιέστες στην Άγκυρα» πρόσθεσε σε υψηλούς τόνους ο Αλέξης Τσίπρας.

Άμεση ήταν η απάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη η οποία μεταξύ άλλων τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη αναφορά του ο Αλέξης Τσίπρας «ανέδειξε για μια ακόμα φορά την αιτία της παταγώδους αποτυχίας του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που δεν είναι άλλη από την βαθιά διχαστική του λογική ακόμα και σε εθνικά θέματα».

«Όταν δύο Έλληνες αξιωματικοί εξακολουθούν και είναι φυλακισμένοι, μετά από 130 μέρες θα περίμενε κανείς από τον πρωθυπουργό να καλοδεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια και δη από Έλληνα πολιτικό, ο οποίος θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση του θέματος που ταλανίζει όλους τους Έλληνες.

»Λυπάμαι γιατί ο χθεσινός Καμμένος και ο σημερινός Τσίπρας επιβεβαιώνουν ότι η αποτυχία έχει όνομα και διεύθυνση» επισήμανε η κ. Μπακογιάννη, προσθέτοντας:

«Ας μην ανησυχεί ο κ. Τσίπρας. Όλες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε, έχουν ως στόχο την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών τώρα και όχι όταν γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Προφανώς για την κυρία Μπακογιάννη το να προσέρχεται ως υποτελής στην ενθρόνιση του σουλτάνου είναι δείγμα εξωτερικής πολιτικής.

Αυτοί ελληνικέ λαέ θέλουν να σε κυβερνήσουν. Και να σε εξευτελίζουν ξανά στους Τούρκους, όπως σε εξευτέλιζαν τα τελευταία 20 χρόνια, μέχρι που ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...