Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ στο μικροσκόπιο – Μέρισμα και φοροελαφρύνσεις

Οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ στο μικροσκόπιο – Μέρισμα και φοροελαφρύνσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα εξέτασε το Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε υπό τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνεδρίαση που διήρκησε περίπου τρεις ώρες, αποτυπώθηκαν σύμφωνα με κομματικές πηγές, τα θετικά στοιχεία που καταγράφει η ελληνική οικονομία αλλά και ο χώρος που ανοίγεται μετά τις αποφάσεις του Eurogroup με στόχο τις παρεμβάσεις υπέρ κοινωνικών ομάδων.

Οι όποιες παρεμβάσεις θα γίνουν με δεδομένη την υπέρβαση των περίπου 750 εκατομμυρίων που καταγράφονται στο Μεσοπρόθεσμο, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Ο τρόπος των παρεμβάσεων αυτών θα καθοριστεί σε συνεργασία με το οικονομικό επιτελείο το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα προκειμένου να καθοριστούν αυτές οι παρεμβάσεις, τις οποίες αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός αρχές Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για φοροελαφρύνσεις υπέρ του κοινωνικού συνόλου, σύμφωνα με τις κομματικές πηγές.

Ήδη από τις 21 Αυγούστου και μετά -σημείωναν οι ίδιες πηγές- όποτε η χώρα βγαίνει και τυπικά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και μέχρι τις εκλογές το φθινόπωρο του 2019, κυβέρνηση και κόμμα, αναμένεται να προωθήσουν πολιτικές με προοδευτικό πρόσημο χτίζοντας έτσι την επόμενη μέρα της χώρας εκτός μνημονιακών δεσμεύσεων.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα θα αποτυπωθεί στην Κ.Ε. του κόμματος, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Πιθανότατα να συνεδριάσει για το ίδιο λόγο την ερχόμενη εβδομάδα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Στις παρεμβάσεις αυτές που συζητήθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο προστίθενται και αυτές που ήδη έχει εξαγγείλλει ο Πρωθυπουργός τόσο από το βήμα της Βουλής, όσο και στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο κάλεσε τους υπουργούς τους “με ορόσημο τη ΔΕΘ” να προετοιμάσουν ώστε να μπορέσει να δοθεί ένα σαφές κοινωνικό στίγμα της ασκούμενης πολιτικής την επομένη της εξόδου από τα μνημόνια.

Σε αυτές συγκαταλέγονται η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η τελική απόφαση για τις συντάξεις, με δεδομένη την πρόθεση του Μαξίμου παρά τον χαμηλό πήχη να ακυρώσει το μέτρο περικοπής, μέτρα τα οποία θα λειτουργήσουν προσθετικά στις φοροελαφρύνσεις και το κοινωνικό μέρισμα.

Κοινή συνισταμένη όλων αυτών θα είναι η αποσαφήνιση των διαχωριστικών γραμμών με τη ΝΔ και το ακραία νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα εν είδει διαρκούς μνημονίου του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να καταστεί σαφές ποιο κόμμα είναι αυτό που εργάζεται για την ευρύτερη κοινωνική πλειοψηφία και ποιο για συγκεκριμένα ολιγαρχικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτή θα είναι και η σαφής διαχωριστική γραμμή, στην οποία πάνω θα πορευθεί ο Αλέξης Τσίπρας στο δρόμο για τις κάλπες εντός του 2019, θέτοντας πλέον τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη βάσανο να πάρει συγκεκριμένες θέσεις όχι επί προτάσεων αλλά επί ασκούμενων πολιτικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...