Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα μπει υπερήφανα στην επόμενη Βουλή

Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα μπει υπερήφανα στην επόμενη Βουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

«Το Ποτάμι θα είναι υπερήφανα στην επόμενη Βουλή, δυναμικά» τόνισε ο επικεφαλής του, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι τον Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει την πρότασή του, η οποία θα βρει ανταπόκριση σε μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και θα αποτελέσει τη βάση για ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες.

Μιλώντας στα «Parapolitikafm 90.1» σχετικά με τις φήμες που μιλούν για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Ποταμιού αποφάσισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε αυτόνομα.

»Κάποιοι θέλουν να μας σύρουν ντε και καλά δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά αριστερά. Δεν θα μας σύρουν. Δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός» είπε.

Ερωτηθείς για το tweet του Γρηγόρη Ψαριανού εναντίον του, είπε ότι δεν θα απαντήσει σε ένα tweet που έγινε στις 4.30 το πρωί, καθώς «της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελάει».

«Προφανώς οι άνθρωποι έχουμε αδυναμίες και προφανώς κάποιοι σκέφτονται συνεχώς το μέλλον τους. Δεν είμαι από αυτούς. To πιό εύκολο και ξεκούραστο είναι να προσδένεται κανείς σε ένα μεγάλο καράβι, αντί να θαλασσοδέρνεται και να προσπαθεί με μια μικρή βάρκα.

»Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό. Δεν θα εξαγοραστώ με μια κοινοβουλευτική έδρα δεξιά ή αριστερά, επειδή ο αγώνας με το Ποτάμι είναι δύσκολος. Άλλωστε η εκτίμησή μου είναι ότι ο αγώνας θα είναι νικηφόρος» υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο ίδιος επέμεινε ότι το Ποτάμι μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση, καθώς δεν έχει κυβερνητικές ευθύνες, έχει ξεκάθαρες θέσεις και δεν πηγαίνει όπου φυσάει ο άνεμος, όπως μεγάλο μέρος των πολιτικών.

«Η χώρα έχει χώρο για ένα φιλελεύθερο, κεντρώο, προοδευτικό, λογικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα, που δεν κάνει εκπτώσεις. Ούτε προς τα συμφέροντα, ούτε προς τις συντεχνίες.

»Γιατί το πρόβλημα της ελληνικής πολιτικής είναι ότι κάποιοι τραβούν τους πολιτικούς από τη μύτη και κάποιες συντεχνίες τους τραβούν από τα μανίκια» δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά στην περικοπή των συντάξεων με τροπολογία του Γ. Χουλιαράκη, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι «το μεγάλο θέμα για τη χώρα δεν είναι να μαλώνουμε συνέχεια για το ύψος των συντάξεων, αλλά είναι να βρίσκουμε λύσεις για τα παιδιά μας, για την ανεργία, για την ανάπτυξη, καθότι εκεί θα βρεθούν τα λεφτά και για τις συντάξεις».

Σχετικά, τέλος, με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις πρόσφατες δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων, τονίζοντας πως η φιλία των δύο λαών της Ελλάδας και της Ρωσίας είναι μεγάλη, αλλά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό η Ρωσία να κάνει υποδείξεις στην Ελλάδα.

«Τα δυτικά Βαλκάνια, η Αλβανία, τα Σκόπια, πρέπει να μπουν κάτω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα και να μη βρεθούν στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας και της Ρωσίας» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Θεοδωράκης: Ο Κασσελάκης το 2009 ψήφισε ΠΑΣΟΚ, θέλει τον φράχτη στον Έβρο, τον ενοχλεί η «τοξικότητα» των social media

Επιζών των Τεμπών καταγγέλλει τον Θεοδωράκη: «Το ερώτημα που τέθηκε ως δικό μου στον Μητσοτάκη δεν ήταν δικό μου» (βίντεο)

Οι τηλεθεατές άλλαξαν κανάλι μόλις είδαν τον Μητσοτάκη – Μόλις 10% η τηλεθέαση της συνέντευξής του

Τσαπανίδου για συνέντευξη Μητσοτάκη σε Θεοδωράκη: «Ασεβής, αδιάφορος και απαθής»

Μέλη του «Ρουβίκωνα» έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Στ. Θεοδωράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...