Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζαχαριάδης: Οι εκλογές θα είναι ντέρμπι – Δεν μας επηρεάζουν οι δημοσκοπήσεις

Ζαχαριάδης: Οι εκλογές θα είναι ντέρμπι – Δεν μας επηρεάζουν οι δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Κώστας Ζαχαριάδης, ΣΥΡΙΖΑ,

«Οι εκλογές θα είναι ντέρμπι, όποιος βασίζει τη στρατηγική του κόμματός του στις δημοσκοπήσεις θα την πατήσει όπως την πάτησε ο λαγός με τη χελώνα στον μύθο του Αισώπου», τόνισε ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, υπογραμμίζοντας ότι εκλογές θα γίνουν όταν τελειώσει η τετραετία και πως όλα τα άλλα είναι σενάρια.

Μιλώντας στο TheCaller ο κ. Ζαχαριάδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει την πρώτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και «θα τη συγκροτήσει άμεσα» και υποστηρίζει ότι «εκλογές με απλή αναλογική θα γίνουν το 2023, όταν τελειώσει η δεύτερη τετραετία Τσίπρα».

Σε ό,τι αφορά τον διάλογο με τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις του προοδευτικό χώρου, τον χαρακτήρισε μια διαρκή πρόκληση και πρόσκληση, «αίτημα των προοδευτικών πολιτών “από τα κάτω” που δεν θέλουν μια ακραία συντηρητική και ακραία νεοφιλελεύθερη παλινόρθωση».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι «δεν μπορεί παρά να γίνει σε επίπεδο προγραμματικών θέσεων», τονίζοντας ότι ήδη από το 2012 οι κεντροαριστεροί ψηφοφόροι επιλέγουν στην πλειοψηφία τους τον ΣΥΡΙΖΑ ως φορέα πολιτικής έκφρασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «εξαιρετικές σχέσεις» με την ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά και ότι επιδιώκει μια μεγάλη συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη με Σοσιαλιστές, Οικολόγους και Αριστερά, σε μια προσπάθεια συγκρότησης μετώπου.

Αναφορικά με την συνταγματική αναθεώρηση, επεσήμανε ότι είναι υπαρκτή η ανάγκη για μια νέα εκκίνηση της χώρας πέρα και πάνω από το επίπεδο της λειτουργίας της οικονομίας. «Η λειτουργία της κοινωνίας, των θεσμών, του πολιτικού συστήματος είναι κορυφαία ζητήματα που πρέπει να μεταρρυθμιστούν – αναπροσαρμοστούν – αναθεωρηθούν την προσεχή περίοδο για να μπορέσει κάνεις να θεωρήσει ότι όχι απλώς βγαίνουμε από τα μνημόνια αλλά κάνουμε μια νέα αρχή για ένα πιο αισιόδοξο και βιώσιμο μέλλον» πρόσθεσε.

Για την ένταση της αντιπαράθεσης που εκδηλώνεται στο Κοινοβούλιο μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι η Βουλή είναι το κέντρο του πολιτικού μας συστήματος, το πεδίο συνθέσεων και συγκρούσεων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εκλογική επιρροή της Χρυσής Αυγής, ανέφερε ότι είναι τραγικό το γεγονός ότι «αρχίζει να μπολιάζει τμήμα της συντηρητικής παράταξης με τη φρασεολογία και το σκεπτικό της». Χρειάζεται, τονίζει, ένα σαφές πολιτικό όριο μεταξύ όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και των ναζιστών, προσθέτοντας ότι την περίοδο 2012-2015 με την επικίνδυνη θεωρία των δυο άκρων έγινε μεγάλη ζημία, «ένα κομμάτι της κοινωνίας εξοικειώθηκε με το τέρας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...