Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δούρου: Δράση και πρωτοβουλίες για τους πυρόπληκτους- Μην ξαναπερπατήσουμε στους ίδιους δρόμους

Δούρου: Δράση και πρωτοβουλίες για τους πυρόπληκτους- Μην ξαναπερπατήσουμε στους ίδιους δρόμους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα της Τετάρτης η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κατά την οποία αποφασίστηκαν μέτρα ανακούφισης των πληγεισών περιοχών.

Εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπογράμμισε πως «αυτές τις στιγμές με σεβασμό στη μνήμη των συμπολιτών μας δεν έχουμε απλά τη σκέψη μας δίπλα τους, αλλά προχωρούμε με σοβαρή δράση και πρωτοβουλίες».

Η κ. Δούρου συμπλήρωσε πως «με αίσθηση καθήκοντος όλοι υπουργοί, δήμαρχοι, υπηρεσιακοί παράγοντες προχωράμε με σοβαρότητα και αίσθημα ευθύνης» τόνισε.

Σε ερώτηση για το εάν μιλάμε για διαφορετικό σχεδιασμό για το σύνολο της περιοχής, η περιφερειάρχης απάντησε καταφατικά προσθέτοντας με νόημα πως «έχουμε υποχρέωση να μην ξανά περπατήσουμε στους ίδιους δρόμους που δίνουμε ραντεβού το καλοκαίρι με τις φωτιές και το χειμώνα με τις πλημμύρες».

Για τεράστια κρίση έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος επέμεινε πως η καταστροφή ήταν αναπόφευκτη, καθώς η περιοχή παραδόθηκε στις φλόγες μέσα σε ελάχιστο χρόνο, μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά από τη στιγμή που μύρισε τη φωτιά το σπίτι του παραδόθηκε στις φλόγες.

Ο κ. Ψινάκης υπογράμμισε πως προέχει να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι αλλά και να αναγνωριστούν οι σοροί των θυμάτων. Ερωτηθείς για το εάν δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής, ο δήμαρχος Μαραθώνα είπε πως αυτή η εντολή δίνεται από την πυροσβεστική, ωστόσο υπογράμμισε πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο.

Σημειώνεται πως στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Γιώργος Χουλιαράκης και Αλέξης Χαρίτσης, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς και οι δημάρχοι των πληγεισών περιοχών, Ραφήνας – Πικερμίου, Μεγαρέων και Μαραθώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρένα Δούρου: Χωρίς εκπαιδευτικούς τα ελληνικά σχολεία της Νυρεμβέργης – Χάνουμε Έλληνες γιατί το Υπουργείο Παιδείας «κοιμάται»

Eπέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Οι πορείες και το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl – Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν

Ανεστάλη η απεργία των ταξί – Κανονικά στους δρόμους την Παρασκευή 5/12

Euroleague: Αναβλήθηκε το παιχνίδι Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ λόγω της κακοκαιρίας – Πότε θα γίνει ο αγώνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...