Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούτε καν ο Παντελής Καψής θέλει τον Βενιζέλο

Ούτε καν ο Παντελής Καψής θέλει τον Βενιζέλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το μπαμπάκι έσφαξε τον Βενιζέλο ο Παντελής Καψής μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Συγκροτήματος Λαμπράκη όπου διετέλεσε σημαντικό στέλεχος δίπλα στον Σταύρο Ψυχάρη για πάρα πολλά χρόνια.

Μιλώντας στον Βήμα FM ο Παντελής Καψής δήλωσε ότι δεν θέτει θέμα ηγεσίας αλλά στα συνέδρια εκλέγεται πάντα ηγεσία.

“Σε ένα τέτοιο συνέδριο, όλα μπαίνουν υπό συζήτηση, διότι δεν υπάρχει συνέδριο περιορισμένης ευθύνης. Αλλά εμείς δεν βάζουμε θέμα ηγεσίας. Κάθε συνέδριο, όμως, εκλέγει ηγεσία. Δεν μπορεί να μη θέσει το θέμα της ηγεσίας, προφανώς…” τόνισε ο Παντελής Καψής.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Παντελή Καψή:

«Εκείνο που θέλαμε είναι να πάρουμε μια πρωτοβουλία για να ενισχύσουμε τις προσπάθειες για την ενότητα της Κεντροαριστεράς και την ανάγκη ο κεντροαριστερός πόλος να έχει τη δική του, αυτοδύναμη πολιτική ταυτότητα. Να μην ξεφύγουμε, καθώς γίνονται συζητήσεις για συνεργασίες, και ρίχνουμε το βάρος σ’ αυτές. Εμείς λέμε αυτή τη στιγμή ότι δεν έχει κανένα νόημα να πάμε σε συνέδρια μηχανισμών και εσωκομματικές ισορροπίες. Χρειάζεται ένα ανοιχτό συνέδριο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς που θέλουν να συνεργαστούν και είναι ανάγκη να συνεχίσουμε την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και το πιο κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει η πολιτική της κυβέρνησης να μη γίνει μέσα από ρυθμίσεις που κάνει προσωπικά ο καθένας υπουργός, μετρώντας το πολιτικό κόστος, αλλά να γίνουν με συνολικό πολιτικό σχέδιο και φέρνουμε ως παράδειγμα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, για το οποίο πράγματι υπάρχουν ανάγκες και όχι απλώς ρυθμίσεις που θα ικανοποιηθούν για τα μάτια του κόσμου ή κάποιος κόσμος.

Λέμε ότι και το ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή, περνά μια σοβαρή κρίση και η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν είναι ένα συνέδριο μηχανισμών, αλλά να συμμετάσχει και το ίδιο, διότι χρειάζεται ένα συνέδριο όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς και είναι αυτή και η φιλοδοξία του ΠΑΣΟΚ, για ένα συνέδριο όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, ανοιχτό, να είναι ανοιχτές οι πόρτες και να μην είναι ένα συνέδριο όπου οι κομματικοί στρατοί θα πάρουν πόστα και θα μοιράσουν οφίκια. Το αν θα είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς είναι δευτερεύον. Άλλο είναι αυτό που πρέπει να υπάρξει. Ασφαλώς (απευθυνόμαστε και στη ΔΗΜΑΡ και στο Ποτάμι). Είναι δικό τους θέμα αν θέλουν να μπουν σε ένα ανοιχτό συνέδριο, με ιδρυτικό χαρακτήρα για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Αν θέλουν, ευχαρίστως. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Δεν λέμε όχι στη συνεργασία – το αντίθετο, διότι είμαστε μια δύναμη που σε ορισμένα θέματα εθνικής σημασίας όπως το χρέος λέμε ότι πρέπει να υπάρχει εθνική συναίνεση. Αυτό που λέμε είναι ότι οποιαδήποτε συνεργασία, πρέπει να ξεκινάει από μια δική μας αυτοδύναμη πρόταση. Η λύση για το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά δεν είναι να προσδεθεί είτε στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Ν.Δ. και να διαπραγματευτεί προτάσεις και προνόμια.»

Για το αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας

«Σε ένα τέτοιο συνέδριο, όλα μπαίνουν υπό συζήτηση, διότι δεν υπάρχει συνέδριο περιορισμένης ευθύνης. Αλλά εμείς δεν βάζουμε θέμα ηγεσίας. Κάθε συνέδριο, όμως, εκλέγει ηγεσία. Δεν μπορεί να μη θέσει το θέμα της ηγεσίας, προφανώς…»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...