Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ναι» από ΝΔ για «λελογισμένη αύξηση» του κατώτατου μισθού

«Ναι» από ΝΔ για «λελογισμένη αύξηση» του κατώτατου μισθού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπέρ της λελογισμένης αύξησης του κατώτατου μισθού τάσσεται η ΝΔ, όπως σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Νότης Μηταράκης.

Ξεκαθάρισε δε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύει ότι δεν χρειάζονται άλλες απολύσεις στο Δημόσιο.

«Η ΝΔ είναι υπέρ της κατάργησης καταρχήν του υποκατώτατου μισθού για τους νέους εργαζόμενους γιατί δημιουργεί εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, άρα θεωρούμε ότι πρέπει να εξισωθεί ο κατώτατος μισθός για όλους τους εργαζόμενους, και ναι είμαστε υπέρ της λελογισμένης αύξησης αυτού του κατώτατου μισθού, όπως προβλέπεται και από την κείμενη νομοθεσία» είπε ο βουλευτής Χίου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”.

Όσον αφορά στις συλλογικές συμβάσεις, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι «η ΝΔ πάντα ήταν υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων» και πρόσθεσε πως «αυτό που έχουμε πει επανειλημμένα και είναι μια πραγματικότητα, είναι ότι όσο η ανεργία παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα, η πραγματικότητα είναι ότι και η διαπραγματευτική δυνατότητα των εργαζομένων αλλά και η δυνατότητα των επιχειρήσεων να πληρώσουν υψηλότερους μισθούς, όταν ακόμα βρισκόμαστε σε ένα καθεστώς χαμηλής ανάπτυξης, είναι από τη φύση του (κάτι) δυστυχώς περιορισμένο».

Ο κ. Μηταράκης σχολίασε επίσης ότι η ελληνική οικονομία στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχασε 34 δισεκατομμύρια ευρώ από δυνητικό πλούτο, λόγω της επιστροφής της ύφεσης το 2015.

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι σημαντικό να ξανασυζητήσει η Ελλάδα το θέμα των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, που είναι πράγματι πολύ υψηλά και όπως ορθά έχει ειπωθεί καμία χώρα στην οικονομική ιστορία δεν έχει καταφέρει να διατηρήσει για τόσα πολλά χρόνια τόσο μεγάλο ύψος πρωτογενούς πλεονάσματος, εξαιρουμένων χωρών που έχουν πολύ μεγάλους φυσικούς πόρους, πετρέλαιο ή φυσικό αέριο.

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα προχωρήσει σε απολύσεις στο Δημόσιο, ο αν. τομεάρχης Εργασίας του κόμματος τόνισε ότι «είναι ξεκάθαρη η άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι πλέον δεν χρειάζονται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς το Δημόσιο έχει φτάσει σε ένα επίπεδο, το οποίο είναι πιο ανεκτό, δημοσιονομικά πιο υποστηρήξιμο και αυτό πλέον αποτελεί τη βάση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...