Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι είναι οι τρεις καραμανλικοί που «παίζουν» για την πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα

Ποιοι είναι οι τρεις καραμανλικοί που «παίζουν» για την πρώτη μεταμνημονιακή κυβέρνηση υπό τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο επικείμενος ανασχηματισμός και η εμπλοκή σε αυτόν τριών πρώην νεοδημοκρατών προκαλεί μια ακόμα εστία προβληματισμού στην Πειραιώς.

Τα «ανοίγματα» που επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει κυβερνητικού lifting, έφεραν στο προσκήνιο, πέραν των στελεχών της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, τρία πρόσωπα που προέρχονται από την κοινωνική Κεντροδεξιά.

Οι πληροφορίες θέλουν το πρωθυπουργικό επιτελείο να έχει προσεγγίσει τους Κωνσταντίνο Μίχαλο, Κατερίνα Παπακώστα και Ευάγγελο Αντώναρο προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Από τους τρεις «καραμανλικούς» που διέγραψε τους τελευταίους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτός που ξεκαθάρισε ότι δεν έχει υπάρξει πρόταση ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Αντίθετα, η κυρία Παπακώστα δεν έχει διαψεύσει τις πληροφορίες.

Από την πλευρά του ο κ. Μίχαλος παγίως δηλώνει ότι δεν επιθυμεί εμπλοκή στην κεντρική πολιτική σκηνή και θέλει να συνεχίσει να διαδραματίζει το θεσμικό του ρόλο στα Επιμελητήρια από τα οποία και θεωρεί ότι μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά για την ανάταξη της αγοράς και της εθνικής οικονομίας γενικότερα.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν, πάντως, τη θετικότατη γνώμη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το πρόσωπο του κ. Μίχαλου και τις γνώσεις του περί της πραγματικής εικόνας της αγοράς.

Η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην υφυπουργός, μάλιστα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι εκκρεμεί συνάντησή της με τον πρωθυπουργό ενώ δεν έχει κρύψει ότι σε ενδεχόμενη αξιοποίησή της ενδιαφέρεται για θέση με κοινωνικό έργο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Νέα Σελίδα» η κυρία Παπακώστα έχει ήδη δεχθεί κρούση για συμμετοχή της στην κυβέρνηση.

Η ίδια, μάλιστα, βλέπει θετικά αυτό το ενδεχόμενο, καθώς διαβλέπει στις προθέσεις του πρωθυπουργού την υπέρβαση με ανοίγματα σε προσωπικότητες άλλων πολιτικών χώρων και με στόχο την εθνική συνεννόηση στα πρώτα δύσκολα βήματα μετά τα μνημόνια.

Αλλωστε και με αφορμή την ίδρυση της Νέας Ελληνικής Ορμής, η ίδια είχε μιλήσει για την ανάγκη σύναψης ενός νέου εθνικού συμφώνου, μιας υπερκομματικής συμφωνίας σε ορισμένους βασικούς άξονες προς όφελος της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...