Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεννηματά: Tο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούριου

Γεννηματά: Tο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούριου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά,

Προχωράμε μπροστά με το Κίνημα Αλλαγής, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούμε να πετύχουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ τονίζει η Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στη γέννηση του καινούριου γιατί έχει πλήρη συνείδηση και συναίσθηση των καιρών.

Μιλώντας στο ρ/σ «Πρώτο Θέμα» και αναφερόμενη στην προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντροαριστερά, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «έκαψαν το αριστερό τους πρόσωπο με τη συνεργασία τους με την ακροδεξιά και τον κ. Καμμένο και προφανέστατα δεν έχουν και δεν θα αποκτήσουν καμία σχέση με την Κεντροαριστερά και την Σοσιαλδημοκρατία με προσχωρήσεις τυχοδιωκτικού τύπου μερικών γυρολόγων από τα αζήτητα της πολιτικής».

Η κ. Γεννηματά αποκάλυψε ότι στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει το Σχέδιο-Ελλάδα και αναφερόμενη σε κυβερνητικές συνεργασίες είπε συγκεκριμένα ότι «δεν θέλουμε συνεργασίες στη βάση του καιροσκοπισμού και της νομής της εξουσίας.Θέλουμε συνεργασίες στη βάση μιας σοβαρής πρότασης για τη χώρα, πρόταση που πρέπει να έχει ελληνική ιδιοκτησία και ταυτότητα.

»Το οφείλουμε στον ελληνικό λαό. Πάνω σε αυτή την πρόταση εργαζόμαστε με το Σχέδιο-Ελλάδα, το οποίο θα παρουσιάσουμε στη ΔΕΘ».

Για το διχαστικό κλίμα πόλωσης ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. που τείνει να επικρατήσει, η κ. Γεννηματά το θεωρεί εξαιρετικά ανησυχητικό, «με τις λογικές των διώξεων στη διατύπωση διαφορετικών απόψεων και τις άγονες αντιπαραθέσεις που τροφοδοτεί η κυβέρνηση. Και δυστυχώς σε αυτό το κλίμα ανταποκρίνεται η Ν.Δ.» επισημαίνει.

Και προσθέτει: ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. προσπαθούν να παραστήσουν τους μονομάχους αντιγράφοντας το δικομματισμό του παρελθόντος, όμως σήμερα πρόκειται για μια καρικατούρα και δεν εκφράζει ούτε τις αγωνίες, ούτε τις προσδοκίες του ελληνικού λαού.

Σε σχέση με την επόμενη μέρα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει την ανάγκη «να εμπνεύσουμε στον ελληνικό λαό την πραγματική ελπίδα. Προϋπόθεση όμως για αυτό είναι η πολιτική αλλαγή- η χώρα χρειάζεται άμεσα μια άλλη ισχυρή κυβέρνηση- αλλά και αλλαγή πολιτικής.

»Να μην παγιδευτούμε σήμερα, στο δίλημμα ανάμεσα στο λαϊκισμό και το νεοφιλελευθερισμό. Ούτε αν θα παραδώσουμε την Ελλάδα στους δανειστές όπως πράττει με συνέπεια ο Τσίπρας ή στις αγορές όπως σκοπεύει να πράξει ο Μητσοτάκης».

Χαρακτηρίζοντας την εθνική συνεννόηση το πιο ισχυρό διαπραγματευτικό μας όπλο, υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις που πιστεύουν ότι μόνο μέσα στην Ευρώπη μπορεί η χώρα να επιβιώσει και να αναπτυχθεί έχουν χρέος να συνεννοηθούν για τις καίριες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και σήμερα καρκινοβατούν.

«Ακούμε συχνά άκριτη και αβίαστη απόρριψη της στρατηγικής της εθνικής συνεννόησης και συναίνεσης από τους «μονομάχους» της πόλωσης και του διχασμού, την ώρα που όλοι αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι το διαβατήριο ανάκτησης της διεθνούς αξιοπιστίας μας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Και καταλήγοντας η κ. Γεννηματά επισήμανε: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά και οριστικά και αυτό σημαίνει ότι θα πάνε από εκεί που ήλθαν. Ούτε η Ν.Δ. ανέλαβε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της για το ξέσπασμα της κρίσης.

»Με τη βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ , χέρι-χέρι καλύπτουν τις ευθύνες της κυβέρνησης της Ν.Δ. από το 2004-09 που οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πέθανε ο συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...