Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζάεφ κάθε ημέρα πρέπει να αποδεικνύει στην Ελλάδα πόσο αφοσιωμένος φίλος είναι – Αλλιώς να έχει συνέπειες

Ο Ζάεφ κάθε ημέρα πρέπει να αποδεικνύει στην Ελλάδα πόσο αφοσιωμένος φίλος είναι – Αλλιώς να έχει συνέπειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το δημοψήφισμα στα Σκόπια να εισέρχεται στην τελική ευθεία, θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, ο Ζόραν Ζάεφ δέχεται λυσσαλέες επιθέσεις από την «αρχαιομακεδονική» αντιπολίτευσή του ότι συνθηκολόγησε με την Ελλάδα και πρόδωσε τη «μακεδονική» ταυτότητα και ιστορία.

Σε αυτή την πίεση ίσως οφείλεται η αγωνιώδης προσπάθειά του να δείξει ότι είναι «Μακεδόνας» και ότι δεν «πούλησε» τη «Μακεδονία» του, ωστόσο, επειδή στη Συμφωνία των Πρεσπών έχει συμφωνήσει συγκεκριμένα πράγματα οφείλει να είναι με αυτά ευθυγραμμισμένος, διότι ο ελληνικός λαός ενημερώνεται για τα όσα συμβαίνουν στην ΠΓΔΜ και, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν θα διχαστεί η Ελλάδα για το «μη-κράτος» των Σκοπίων.

Εάν είναι να χαθεί κάποιος από τον χάρτη θα είναι το μόρφωμα και όχι το μοναδικό πραγματικό δυτικό έθνος-κράτος της περιοχής.

Διότι ναι μεν αυτό το «κρατίδιο» εκεί που βρίσκεται μας εξυπηρετεί πολλαπλώς γεωπολιτικά- δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί που το θέλουν, εμείς πρωτίστως το θέλουμε, διότι «εμποδίζει» τα μεγαλώματα Αλβανίας και Βουλγαρίας- όπως και επειδή θα το κάνουμε προτεκτοράτο μας, αφού αυτό το περίκλειστο «πράγμα» δεν μπορεί από μόνο του να επιβιώσει, αλλά ο Ζόραν Ζάεφ οφείλει να προσέχει πολύ καλά τι λέει, διότι η χώρα του και ο δίχως ταυτότητα λαός του έχουν προσβάλει βαρύτατα τον ελληνικό λαό στο παρελθόν και πρέπει να αισθάνονται πολύ τυχεροί που δεν βρέθηκαν μέχρι σήμερα κάτω από τις ερπύστριες των ελληνικών λέοπαρντ.

Ότι κάνουμε τα «στραβά μάτια» για να γίνει η δουλειά, δεν σημαίνει ότι ξεχάσαμε.

Ο Ζόραν Ζάεφ και η κάθε σκοπιανή φιγούρα επιπέδου «χωριατοδήμαρχου» θα επιβεβαιώνουν κάθε ημέρα και κάθε λεπτό την απόλυτη αφοσίωσή τους στη συμμαχία με την Ελλάδα, σε βαθμό να γίνει κομμάτι της μίζερης βαλκανικής ψυχής τους και θα πίνουν νερό στο όνομα της Αθήνας και θα ευχαριστούν τους Αγίους της σχισματικής Εκκλησίας τους, επειδή υπάρχουν χάρη στην Ελλάδα.

Διότι γνωρίζουν ότι είναι η Ελλάδα που πριν ενάμιση χρόνο εγγυήθηκε την εδαφική τους ακεραιότητα. Να μην το ξεχνάνε ποτέ αυτό οι θρασύτατοι πολιτικάντηδες εκεί πάνω.

Ας δούμε τώρα τι λέει η σκοπιανή αντιπολίτευση για τον Ζάεφ και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Πρόεδρος του δεξιού εθνικιστικού «αρχαιομακεδονικού» VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στο Μπέροβο, το Πέχτσεβο και το Ντέλτσεβο, τόνισε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η χώρα «χάνει τη θεσμική της ταυτότητα ως αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής ταυτότητας.

»Δεν θα έχουμε πια “Μακεδονική” Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών, δεν θα έχουμε “Μακεδονικό” Στρατό, “Μακεδονική” Αστυνομία, “Μακεδονική” Όπερα και Μπαλέτο.

»Όλα αυτά θα συνδεθούν με το νέο κράτος, που θα ονομάζεται “Βόρεια Μακεδονία”», είπε ο Μίτσκοσκι.

Ανέφερε ακόμα ότι το άρθρο 8 της Συμφωνίας των Πρεσπών, που προβλέπει την συγκρότηση μεικτής επιτροπής Ελλάδας-ΠΓΔΜ για την επανεξέταση των σχολικών βιβλίων ιστορίας, δίνει την δυνατότητα στην Ελλάδα να προβάλλει εμπόδια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της πΓΔΜ με την ΕΕ «κάθε φορά που θα αποφασίζουμε, στο πλαίσιο αυτής της επιτροπής, να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα και την αξιοπρέπειά μας».

Τέλος, σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Μίτσκοσκι κάλεσε τα μέλη και τους υποστηρικτές του VMRO-DPMNE να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν «σφοδρές πιέσεις, απειλές και εκβιασμούς», επειδή, όπως είπε, «αυτός είναι αγώνας για την “Μακεδονία”».

Αυτή είναι η κριτική που δέχεται ο Ζόραν Ζάεφ και είναι η αλήθεια.

Αυτά ακριβώς που του προσάπτουν συμφώνησε με την ελληνική κυβέρνηση.

Είναι εντελώς αδιάφορο εάν ο Ζόραν Ζάεφ «δυσκολεύεται» να πει την αλήθεια στον εξαθλιωμένο πολυεθνικό λαό του.

Το πραγματικά δύσκολο ήταν να μιλήσει με ειλικρίνεια η ελληνική κυβέρνηση στον ελληνικό λαό, διότι το όνομα της Μακεδονίας είναι δικό μας, η μακεδονική ταυτότητα είναι δική μας και συμβιβαστήκαμε με κλέφτες και σφετεριστές επειδή κρίναμε ότι αυτό μας ωφελεί.

Ο Ζόραν Ζάεφ πρέπει να μας αποδεικνύει κάθε ημέρα πόσο μας ωφέλησε -εμάς τους Έλληνες πόσο μας ωφέλησε- αυτός ο τίμιος συμβιβασμός που κάναμε.

Να μην αρχίσουμε να έχουμε δεύτερες σκέψεις εάν τελικά άξιζε να αντιμετωπίσουμε ως κανονικό κράτος ένα βαλκανικό μόρφωμα από κατσαπλιάδες.

Όταν δε ανοίγει το στόμα του, να έχει πάντα στο μυαλό του, ότι τον ακούει και ο ελληνικός λαός.

Γιατί υπάρχει και ένα όριο που εάν ο Ζόραν Ζάεφ το περάσει ξανά η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να πάρει μέτρα.

Μέτρα που να κάνουν σαφές ποιος είναι το αφεντικό στα Βαλκάνια και ποια η θέση του Ζάεφ στον χάρτη.

Γιατί φαίνεται -λόγω και των διεθνών επισκέψεων που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα- ότι πήρε αέρα το μυαλό του.

Όσο αέρα όμως κι αν πήρε το μυαλό του, ύψος δεν πρόκειται να πάρει το μπόι του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...