Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατέρρευσαν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Αγωνία στη ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις

Κατέρρευσαν οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ – Αγωνία στη ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύγχυση και αμηχανία επικρατεί στους κόλπους της ΝΔ μετά τα αποτελέσματα των πρώτων φθινοπωρινών δημοσκοπήσεων που αποτυπώνουν σαφή αύξηση της συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ και θετική αποδοχή των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει εγκλωβιστεί στα προγραμματικά του αδιέξοδα και επιδιώκει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκλήθηκαν από τις εξαγγελίες του Κυριάκου
Μητσοτάκη για την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους δήμους και το ασφαλιστικό «Πινοσέτ».

Την ίδια ώρα το θέμα των συντάξεων προκαλεί διχογνωμία στη ΝΔ.

Στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκουν να δώσουν έμφαση στο γεγονός ότι η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης, ωστόσο εξάγουν συμπεράσματα που προκαλούν σκεπτικισμό στα γραφεία της οδού Πειραιώς.

Γαλάζιες πηγές αναγνωρίζουν ότι δεν εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες της ΝΔ που αφορούσαν την κατάρρευση των δημοσκοπικών ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών.

Αντιθέτως όπως υποστηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη δυναμική του μετά τις ανακοινώσεις του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ενώ αναγνωρίζεται από τους πολίτες η τακτική της κυβέρνησης για να μην περικοπούν οι συντάξεις, παρά την επιμονή του ΔΝΤ στην υλοποίηση του μέτρου, με το οποίο στο παρελθόν η ίδια η ΝΔ είχε ταθχεί, ζητώντας να κλείσει άρον άρον η δεύτερη αξιολόγηση.

Ταυτόχρονα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς με ανάρτησή του στο Twitter υπογράμμισε πως οι δημοσκοπήσεις υποεκτιμούν συστηματικά και διαχρονικά τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ (το είδαμε
στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 του 2015 και στο δημοψήφισμα), σημειώνοντας ωστόσο ότι κοινό σημείο αυτών είναι το κλείσιμο της ψαλίδας και η σημαντική αποδοχή των μέτρων που εξήγγειλε
ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

«Αποτυχία αν δεν πετύχουμε αυτοδυναμία»

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος μιλώντας στο News247 παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβασε τη συσπείρωσή του, σπεύδοντας ωστόσο να σημειώσει ότι αυτό δεν αναιρεί το μεγάλο προβάδισμα
της ΝΔ.

Ο κ. Γιακουμάτος ωστόσο προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, επί της ουσίας βάζοντας “τρικλοποδιά” στον ίδιο τον αρχηγό της ΝΔ, αφού υποστήριξε πως «θα είναι αποτυχία αν δεν πετύχουμε αυτοδυναμία», κοιτώντας επί της ουσίας στη συσπείρωση της ΝΔ που έχει πιάσει ταβάνι. Τόνισε δε πως χρειάζεται συσπείρωση δυνάμεων και σύνθεση.

Προγραμματικό χάος με τον ΕΝΦΙΑ

Στις τάξεις της ΝΔ δεν παραβλέπουν τις έντονες ανησυχίες που προκαλούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους συνταξιούχους και τους συμβασιούχους οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίες επιβεβαιώνεται από τις καθημερινές αντιδράσεις πως αφορούν μία μικρή οικονομική ελίτ και όχι τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία.

Πρόκειται για ανησυχίες που ακόμα δεν έχουν αποτυπωθεί στις δημοσκοπήσεις, τονίζουν με προβληματισμό.

Σε αυτό το φόντο μία ημέρα μετά από σύσκεψη στην οδό Πειραιώς που είχε βασικό αντικείμενο να περιοριστεί το γαλάζιο Βατερλώ με τον ΕΝΦΙΑ, τον οποίο εισηγήθηκαν οι Στέφανος Μάνος και Θεόδωρος Σκυλακάκης στον Κ. Μητσοτάκη και έφθασε να συγχαίρει η… Μιράντα Ξαφά του ΔΝΤ, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ν.Δ Στυλιανός Πέτσας υπογράμμισε στη Ναυτερμπορική πως για τους δήμους, σε σχέση με όσα θα εισπράττουν από το υφιστάμενο σύστημα των ΚΑΠ θα υπάρξει μηχανισμός εξισορρόπησης, συμπεριλαμβανομένου του όποιου συμπληρωματικού φόρου.

Τόνισε δε πως προφανώς ο ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσει να εισπράττεται αρχικά από τη φορολογική διοίκηση και να αποδίδεται εν συνεχεία στους δήμους, αναιρώντας για δεύτερη φορά μετά τον Λευτέρη Αυγενάκη τα όσα είχε πει ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, είχε υπογραμμίσει πως ο ΕΝΦΙΑ θα εισπράττεται από τους δήμους ως ανταποδοτικό τέλος.

Σταθερή γραμμή στην απαξίωση του Δημοσίου

Ο κ. Πέτσας πάντως κάθε άλλο παρά επιχείρησε να καθησυχάσει τους πολίτες αναφορικά με τις διαθέσεις της ΝΔ στον δημόσιο τομέα, τονίζοντας πως η ΝΔ στοχεύει «στον περιορισμό των κρατικών δαπανών χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, που φθάνει τα δύο δισ. ευρώ την επόμενη διετία.

»Αυτό θα στηρίζεται κυρίως στην αξιολόγηση των δαπανών στο σύνολο της δημόσιας διοίκησης, στη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη δημοσιονομική πειθαρχία στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, στην αυστηρότερη αναλογία προσλήψεων αποχωρήσεων στο Δημόσιο 1/5 και στην ενίσχυση των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα».

Εσωτερικές αντιθέσεις για το θέμα των συντάξεων

Στον απόηχο του γαλάζιου οράματος για ιδιωτική ασφάλιση στα πρότυπα του μοντέλου Πινοσέτ στους κόλπους της ΝΔ παρατηρείται έντονη διάσταση απόψεων αναφορικά με το θέμα των συντάξεων από το 2019.

Χθες ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακούματος μιλώντας στο News 247 σημείωσε με έμφαση πως όποιος επιχειρήσει να κόψει σύνταξη να του κοπούν τα χέρια είναι ντροπή.

«Δεν πρέπει να κοπούν οι συντάξεις, ποτέ δεν θα στηρίξω άλλη μείωση συντάξεων αν χρειαστεί να γίνει μονομερώς αδειάζοντας θεαματικά τον πρώην υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, που πριν από λίγες ημέρες είχε υποστηρίξει πως στην κυβέρνηση «δεν πρέπει ούτε να το διανοηθούν να προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες για το θέμα της μείωσης των συντάξεων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...