Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 11.00 ο αγιασμός στη Βουλή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Στις 11.00 ο αγιασμός στη Βουλή από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον καθιερωμένο αγιασμό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, συνέρχεται στις 11 το πρωί της Δευτέρας η Δ΄ Σύνοδος της ΙΖ Περιόδου στη Βουλή.

Κορυφαία γεγονότα αυτής της τελευταίας Συνόδου της Βουλής, η οποία αναδείχθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, αναμένεται να είναι το άνοιγμα των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, εκείνο που εν πολλοίς, αν όχι αποκλειστικά, θα καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις είναι το χρονικό σημείο εισαγωγής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Πάντως η αξιωματική αντιπολίτευση έσπευσε χθες Κυριακή, δια της εκπροσώπου Τύπου της, Μαρίας Σπυράκη, να υπενθυμίσει το δικαίωμα που αντλεί από τον Κανονισμό, για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας, οποιαδήποτε στιγμή μετά την 17η Δεκεμβρίου.

Κατά τα λοιπά η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι επιθυμεί μέσα στην παρούσα Σύνοδο να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την σταδιακή άρση αδικιών τον καιρό των μνημονίων, όπως τις εξειδίκευσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Έχει επίσης δηλώσει ότι υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος προκειμένου να μην προχωρήσουν οι περικοπές στις συντάξεις και να μην μειωθεί το αφορολόγητο.

Ενόψει της νέας Συνόδου, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει εξάλλου προαναγγείλει ότι θα εισαχθεί για συζήτηση στην ολομέλεια το πόρισμα για τις γερμανικές επανορθώσεις.

Στόχος είναι η χάραξη και υλοποίηση πολιτικής και στρατηγικής διεκδίκησης, σε διεθνές διακοινοβουλευτικό, διακρατικό και νομικό επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν πάει στην Εξεταστική ο «Φραπές» – Τη βίαιη προσαγωγή του ζητά η αντιπολίτευση – Στον Εισαγγελέα τον στέλνει η ΝΔ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Διαμαντής Καραναστάσης, σύντροφος της Ζωής Κωνσταντοπούλου

ΕΛΤΑ: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης σφυροκοπούν τη φιλελέ «αυλή» Μητσοτάκη που το έβαλε στα πόδια από τη Βουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...