ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων προσήλθαν στις κάλπες στην ΠΓΔΜ ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρότι «πολλοί θα επιθυμούσαν μεγαλύτερη συμμετοχή», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στα Σκόπια και στην Αθήνα, να εφαρμόσουν την «ιστορική» Συμφωνία.
«Ακόμη και αν πολλοί θα επιθυμούσαν μια μεγαλύτερη συμμετοχή στην ψηφοφορία: χαίρομαι που η συντριπτική πλειοψηφία εκείνων οι οποίοι έκαναν χρήση του δημοκρατικού τους δικαιώματος ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας με την Ελλάδα.
»Θέλουν η χώρα τους να συνεχίσει τον δρόμο της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και να επιλυθεί η διαμάχη μεταξύ Μακεδόνων και Ελλήνων, η οποία διαρκεί 27 χρόνια.
»Είναι καλό ότι η συμφωνία, μετά το συμβουλευτικό δημοψήφισμα, θα εξετασθεί τώρα στο μακεδονικό Κοινοβούλιο.
»Καλώ όλες τις πολιτικές δυνάμεις στα Σκόπια και στην Αθήνα να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της ιστορικής συμφωνίας και να εφαρμόσουν τη συμφωνία.
»Ενισχύει τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και συμβάλλει στην σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων.
»Με αυτήν βγαίνει ένα αποφασιστικό εμπόδιο από τον δρόμο για την προσέγγιση των Σκοπίων προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ».
























































