Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Κοτζιάς εξήγησε γιατί δεν συμφέρει στην Ελλάδα να καταρρεύσουν τα Σκόπια

Ο Νίκος Κοτζιάς εξήγησε γιατί δεν συμφέρει στην Ελλάδα να καταρρεύσουν τα Σκόπια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα το βράδυ στην ΕΡΤ, ο Νίκος Κοτζιάς εξήγησε γιατί δεν πρέπει να καταστραφούν τα Σκόπια και γιατί είναι προς όφελος της Ελλάδας να υπάρχει αυτό το κράτος.

«Και θέλω να συγκρατήσετε το εξής: δεν υπάρχει για το μέλλον των Βαλκανίων καλύτερη πολιτική και αυτή είναι μια συνειδητή μας επιλογή, από τη συνεργασία Ελλάδος με το κράτος των Σκοπίων διότι μέσω αυτής της συνεργασίας τί καταφέρνουμε;

»Πρώτον, να σταθεροποιήσουμε αυτή τη χώρα που δεν θέλουμε να καταστραφεί. Όποιος θέλει να βγει να το πει.

»Μόνο κάτι ακροδεξιοί φωνάζανε «φέρτε μας τα όπλα να μπούμε στα Σκόπια». Αυτός και εάν είναι αλυτρωτισμός. Σκεφτείτε να το λέγανε εκείνοι για μας.

»Δεύτερο, μπαίνει τέλος σε όποιους σκεφτόντουσαν τη μεγάλη Αλβανία, διότι σταθεροποιείται αυτή η χώρα.

»Τρίτο και η Σερβία και η Βουλγαρία αναγνωρίζουν και με τις δηλώσεις τους σήμερα οι Βούλγαροι, πολύ καλές δηλώσεις, την πραγματικότητα αυτού του κράτους, που η σχέση Ελλάδος – πΓΔΜ είναι ένας άξονας – δείτε το και γεωγραφικά – που σταθεροποιεί από όλες τις πλευρές τα Βαλκάνια».

Δημοσιογράφος: Κινδυνεύει αυτή η χώρα να διαλυθεί κ. Υπουργέ εάν δεν περάσει η συμφωνία των Πρεσπών και εάν δεν πάρει το δρόμο προς την Ευρώπη και προς το ΝΑΤΟ;

«Για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ είναι άλλο θέμα. Αλλά η χώρα αυτή χωρίς εσωτερική σταθερότητα και χωρίς συνοχή που να πιστεύει και να της δίνεται ένα μέλλον και μια προοπτική, μπορεί να καταρρεύσει.

»Και πληροφορώ όλους ότι εάν καταρρεύσει αυτή η χώρα θα είναι το χειρότερο σενάριο για τις τύχες της Ελλάδος.

»Όμως η χώρα αυτή έχει σοβαρή ηγεσία, έχει βαθιά θέληση όλων των κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού της να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών. Θα κερδίσει.

»Εάν δεν κερδίσει στη βουλή που το μάχεται ο Ζάεφ, θα κερδίσει οπωσδήποτε –κατά τη γνώμη μου– και το δείχνουν τα αποτελέσματα τα χθεσινά, τις επόμενες εκλογές.

»Και δεν κάνουν καθόλου καλά αυτοί οι οποίοι σκέφτονται μόνο με όρους εσωκομματικούς και μάλιστα σκέφτονται με όρους εσωκομματικής ισορροπίας μέσα στην ίδια τη Ν.Δ. και δεν βλέπουν το μεγάλο παιχνίδι στην περιοχή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Χρυσουλάκης: «Υποστήριξη και ανάπτυξη δικτύων και δομών της ομογένειας» – Τσούνης: «Χρειαζόμαστε ηγεσία και η ηγεσία λείπει»

ΥΠΕΞ σε Τουρκία για τα θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο: Πολιτικοποιείτε ένα περιβαλλοντικό θέμα – Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...