Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Λάππα: Εισαγγελέας Διαφθοράς ζητά δίωξη πρώην υπουργού Υγείας

Βόμβα Λάππα: Εισαγγελέας Διαφθοράς ζητά δίωξη πρώην υπουργού Υγείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Βουλή με εξατομικευμένες κατηγορίες έχει σταλεί το πόρισμα της εισαγγελέως κατα της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία ζητά και την ποινική δίωξη πολιτικού προσώπου που διετέλεσε στο παρελθόν υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τα όσα είπε το μέλος της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Σπύρος Λάππας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Για τα σκάνδαλα στην Υγεία, «έχουμε την έκδοση δύο πορισμάτων που είναι «καταπέλτης», ένα από το μικτό κλιμάκιο ελέγχου σε διοικητικό επίπεδο, υπό την κ. Παπασπύρου και ένα των εισαγγελέων Διαφθοράς για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν φαντάζεστε τα ευρήματα, τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα, μιλάμε για μία φρίκη», είπε ο κ. Λάππας.

Όπως υπογράμμισε, πλέον το πόρισμα των εισαγγελέων Διαφθοράς «εξατομικεύει ευθύνες για όλη την πυραμίδα των κορυφαίων διοικητικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, με εξατομικευμένες πλήρως ευθύνες και διώξεις, προσωποποιημένες».

«Όλα αυτά που κατήγγειλε τόσο καιρό ο κ. Πολάκης και παρακολουθούσαν άναυδοι οι πολίτες στην Εξεταστική, όλα επιβεβαιώνονται και κεφαλαιοποιούνται σε αυτά τα δύο πορίσματα. Ασφαλώς, θα κεφαλαιοποιούνται και στο δικό μας πόρισμα», συνέχισε ο ίδιος, ενώ σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «στο προσχέδιο του δικού μας πορίσματος, περιλαμβάνουμε τα μεγαλύτερα τμήματα αυτών των δύο πορισμάτων. Όταν τα πληροφορηθεί η κοινή γνώμη θα καταλάβει για ποιο λόγο επιβαλόταν ως εθνική υποχρέωση να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας».

Ο κ. Λάππας εκτίμησε ότι η υπόθεση θα φτάσει να συζητηθεί πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής «στο τέλος του Οκτωβρίου. Για το χώρο της Υγείας θα έχουμε το πόρισμα της Εξεταστικής, ενώ το Νοέμβριο αναμένουμε εξελίξεις στο άλλο μεγάλο κεφάλαιο, της Novartis. Και σε αυτό θα έχουμε τρομερές εξελίξεις. Το διερευνά η εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά δεν είναι μόνο η ελληνική έρευνα … πανευρωπαϊκά, διεθνώς διεξάγεται αυτή η συζήτηση σχετικά με την Novartis και όχι μόνο … για την προκλητή ζήτηση και την επιρροή σε πολιτικά πρόσωπα κρατών».

Στη Βουλή, όπως αποκάλυψε ο κ. Λάππας, «έχει έρθει και δικογραφία εις βάρος πολιτικού προσώπου, πολιτικού προϊσταμένου, πρώην υπουργού Υγείας», τον οποίο απέφυγε να κατονομάσει, αλλά όπως σημείωσε η υπόθεση «έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον από εδώ και πέρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...