Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγκούσης: Οδηγούν το ΚΙΝΑΛ στην αγκαλιά του Κυριάκου

Ραγκούσης: Οδηγούν το ΚΙΝΑΛ στην αγκαλιά του Κυριάκου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια ανάρτησή του στο facebook ο Γιάννης Ραγκούσης συνέχισε τον ανένδοτο που έχει εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα κατά του ΚΙΝΑΛ.

Με αφορμή την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας μιλά για την παράδοση της παράταξης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τα σχέδια της ΝΔ, όταν δεν αποκλείουν τη συγκυβέρνηση με τη Δεξιά των Βορίδη και Γεωργιάδη.

«Με την ίδια ακριβώς μεθόδευση και τα ίδια πολιτικά τεχνάσματα με τα οποία ο κ. Βενιζέλος έχρισε το 2012 πρωθυπουργό της χώρας τον κ. Α. Σαμαρά, η κ. Γεννηματά και η Ε.Γ. του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσαν ουσιαστικά τον οδικό χάρτη με βάση τον οποίο θα χρίσουν πρωθυπουργό της χώρας τον κ. Κ. Μητσοτάκη» γράφει ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ουσιαστικά ο κ. Ραγκούσης εγκαλεί για μια ακόμη φορά την κ. Γεννηματά για την παράδοσή της στη γραμμή Βενιζέλου να «κληθεί και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματισμό κυβέρνησης».

Αυτό αποτυπώνεται και στην πρωθύστερη εκτίμηση του κ. Ραγκούση ότι, όπως και το 2012, λένε ξανά: «θα προτείνουμε σε όλα τα κόμματα τους όρους μας, επομένως δεν θα φταίμε εμείς που θα τους αποδεχτεί μόνον ο κ. Μητσοτάκης».

«Δεν ξέρει να διαβάζει ανακοινώσεις»

Από το περιβάλλον της κας Γεννηματά δεν μπαίνουν σε ιδιαίτερο σχολιασμό των δηλώσεων του πρώην στελέχους του ΚΙΝΑΛ.

Εξάλλου, όπως έχουν ήδη πει είναι ο ίδιος ο κ. Ραγκούσης που έχει «θέσει εαυτόν εκτός ΚΙΝΑΛ» και υπό αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζεται η όποια κριτική ασκεί στο κόμμα.

Σημειώνουν, πάντως, ότι είναι περισσότερο από εμφανές ότι πλέον οι τόνοι έχουν ανέβει κατακόρυφα κατά της ΝΔ και προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπενθυμίζουν οτι στρατηγικός αντίπαλος είναι πάντα η Δεξιά, αλλά την ίδια στιγμή στρατηγικής σημασίας είναι και η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ.

Στα πυρά Ραγκούση απαντά η ΔΗΜΑΡ με στέλεχος της Αγ. Κωνσταντίνου να σχολιάζει στο newpost με καυστικό τρόπο ότι «δεν ξέρει ούτε τις ανακοινώσεις να διαβάζει».

Στην ανακοίνωση, πάντως, της Εκτελεστικής Γραμματείας γίνεται απόλυτα ξεκάθαρο ότι δεν θα μπουν σε καμία διαδικασία να αθροίσουν ποσοστά για να σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση, ενώ η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε Τσίπρα και Μητσοτάκη να τοποθετηθούν τώρα, πριν τις εθνικές κάλπες, απέναντι στην πρόταση του ΚΙΝΑΛ – Σχέδιο Ελλάδα – για τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας.

Θ. Θεοχαρόπουλος: «Περισσότερο» ΚΙΝΑΛ

Με εξαίρεση το Σκοπιανό για την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας η ΔΗΜΑΡ αισθάνεται μεγάλη ικανοποίηση και καλύπτεται πλήρως από το πνεύμα της.

Ο πρόεδρός της, που ήταν και ο οικοδεσπότης της συνεδρίασης του οργάνου στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου, τάχθηκε υπέρ του «διμέτωπου» έδειξε προς τον αγροτικό κόσμο για την ενίσχυση του κόμματος στις εκλογικές μάχες που έρχονται, αλλά στο κλείσιμο της παρέμβασής του ζήτησε να ενισχυθούν οι εκδηλώσεις και οι πρωτοβουλίες για την όσο το δυνατό ισχυρότερη παρουσία και διείσδυση του φορέα της κεντροαριστεράς στην κοινωνία.

Ουσιαστικά, μετά τις επετειακές εκδηλώσεις για την 3η του Σεπτέμβρη και τις παρεμβάσεις, που προηγήθηκαν και στο δημόσιο λόγο στελεχών περί ανάκαμψης του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε «περισσότερο» Κίνημα Αλλαγής στην επικοινωνιακή ατζέντα του κόμματος.

Ένσταση ΚΙΔΗΣΟ

Το θέμα, πάντως, της συμμετοχής στην επόμενη κυβέρνηση απασχόλησε και τη συνεδρίαση του οργάνου. Το θέμα έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Ρέππας, εκ μέρους του ΚΙΔΗΣΟ, περισσότερο ως μια επισήμανση παρά ως κριτική.

Ο κ. Ρέππας ζήτησε περισσότερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο τοποθετείται συνολικά το κόμμα, γιατί όπως φέρεται να είπε, δίνεται αβίαστα μια εικόνα πλήρους διαθεσιμότητας να μπει στην επόμενη κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...