Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα 10+1 σημεία του ΚΙΝΑΛ για την «επόμενη μέρα» στην Ελλάδα

Τα 10+1 σημεία του ΚΙΝΑΛ για την «επόμενη μέρα» στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής,

Τα έντεκα σημεία για την επόμενη μέρα στη χώρα παρουσιάζει, με ανακοίνωσή του, το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως μεγάλο μέρος της κοινωνίας εξακολουθεί να βιώνει μια δύσκολη καθημερινότητα, ωστόσο, η πλειοψηφία των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και τη μη επιστροφή της δεξιάς.

«Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά τα σημεία του ΚΙΝΑΛ για την επόμενη μέρα:

«-Μετά από 10 χρόνια κρίσης και ενώ η χώρα βρίσκεται ακόμα σε κρίσιμη καμπή και μεγάλο μέρος της κοινωνίας εξακολουθεί να βιώνει μια δύσκολη καθημερινότητα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με τους “σπόνσορες” τους επιχειρούν να συντηρήσουν ένα σικέ δικομματικό παιχνίδι, εντείνοντας την πόλωση και το διχασμό για μικροκομματικούς λόγους.

-Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αγωνιώδη προσπάθεια του να περιορίσει την πολιτική του συντριβή στα όρια μιας διαχειρίσιμης εκλογικής ήττας σκηνοθετεί το δήθεν “αντιδεξιό – προοδευτικό μέτωπο” την ώρα που συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά ασκεί μια σκληρή δεξιά πολιτική, μοιράζοντας επιδόματα κοινωνικής ελεημοσύνης με όρους πολιτικής ομηρίας.

-Η ΝΔ καμουφλάρει την επιδίωξη της αυτοδυναμίας με δήθεν εκκλήσεις για συγκρότηση του “ευρωπαϊκού μετώπου και συστημικής κανονικότητας” ενώ είναι φανερό ότι σχεδιάζει την παλινόρθωση παλαιοκομματικών συντηρητικών πολιτικών, με όρους ασύδοτης αγοράς που αφορούν τους λίγους και ισχυρούς χωρίς δίχτυ ασφαλείας για τους πολλούς και τους πιο αδύναμους.

-Και οι δύο, ενώ συμπεριλαμβάνουν το Κίνημα Αλλαγής στα ψευδεπίγραφα μέτωπα τους, λυσσαλέα το στοχοποιούν γιατί η επιτυχία του πολιτικού τους σχεδίου έχει ως απαράβατο όρο ότι θα έχει δευτερεύοντα συμπληρωματικό ρόλο.

-Η πλειοψηφία όμως των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την μη επιστροφή της δεξιάς. Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής.

Γιατί ούτε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολιτικό αντίβαρο και εκλογικό ανάχωμα στον κίνδυνο δεξιάς παλινόρθωσης μπορεί να υπάρξει χωρίς ισχυρό Κίνημα Αλλαγής.

-Η χώρα χρειάζεται Πολιτική Αλλαγή με Αλλαγή Πολιτικής πριν να είναι οριστικά αργά. Χρειάζεται ξανά δημοκρατική και προοδευτική αλλαγή με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους Χρειάζεται γι αυτό μια νέα διακυβέρνηση που ενώνει αντί να διχάζει.

Για αυτό χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του.

-Ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του θα αποφασίσει ποιος θα κυβερνήσει αυτό τον τόπο και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αγνοεί την ετυμηγορία του και να προτρέχει, σαν να μην έχει αυτή καμία αξία.

Αυτός με την ψήφο του θα μας κατατάξει, θα δώσει εντολές και θα καθορίσει τις την ευθύνη που αναλογεί στον καθένα για τη διακυβέρνηση της χώρας. Κανένα κομματικό, επιχειρηματικό ή μιντιακό επιτελείο δεν θα αποφασίσει προκαταβολικά ούτε και μπορεί να επιβάλλει τις εξελίξεις.

-Η δική μας θέση είναι ότι ο τόπος χρειάζεται ισχυρή Κυβέρνηση (ευρείας πλειοψηφίας) με προοδευτική ατζέντα που θα κερδίσει τη χαμένη αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Που θα έχει ως πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα την αλλαγή των όρων της συμφωνίας Τσίπρα, ιδιαίτερα όσο αφορά το στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα (από 3,5% στο 2%)και να εξασφαλιστούν πόροι για κίνητρα ανάπτυξης αλλά και εξασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

-Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να καταθέσουμε την πρόταση μας για το σήμερα και το αύριο της χώρας.

Εμείς έχουμε παρουσιάσει το Σχέδιο Ελλάδα μια ολοκληρωμένη πρόταση – με στόχους, προτεραιότητες , αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα – για την ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την δική μας ευθύνη για πολιτική σταθερότητα και εφαρμογή αυτού του σχεδίου.

-Αδιαπραγμάτευτη πολιτική προϋπόθεση για αυτό είναι η σημαντική ενίσχυση των δυνάμεων μας, ώστε με Ισχυρή Εντολή στο πλαίσιο της διερευνητικής διαδικασίας που θα ακολουθήσει, να δράσουμε ως ο κρίσιμος καταλύτης για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρείας πλειοψηφίας που θα δώσει, επιτέλους, βιώσιμη λύση για τη χώρα.

-Σε κάθε περίπτωση εμείς συμπλήρωμα με τη λογική των αριθμών ή την νομή αξιωμάτων δεν θα γίνουμε.

Γιατί αυτή θα είναι μια αδύναμη Κυβέρνηση που δεν θα προωθήσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας. Καθαρές κουβέντες, καθαροί λογαριασμοί!».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...