Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μήνυμα Παυλόπουλου στην Κύπρο για κυριαρχία «χωρίς εκπτώσεις»

Το μήνυμα Παυλόπουλου στην Κύπρο για κυριαρχία «χωρίς εκπτώσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα παίρνει δύναμη όταν βλέπει την Κύπρο να προοδεύει, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος «η εικόνα ενότητας που δίνει πια ο κυπριακός λαός στα βασικά του θέματα, κάτι το οποίο είχαμε χρόνια πολλά να δούμε, μας δίνει σήμερα την δύναμη να διεκδικήσουμε τη λύση, την οποία δικαιούται η Κύπρος».

«Δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα, κυρίως η μεγάλη ευρωπαϊκή μας οικογένεια, να δέχεται αυτή την κατάσταση. Αυτό πρέπει να τελειώσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο που ξέρουμε τι σημαίνει: Πλήρης κυριαρχία της Κύπρου, χωρίς εκπτώσεις» τόνισε.

Επισήμανε ακόμη ότι Ελλάδα και Κύπρος «δεν μεγαλοπιάνονται», αλλά «γνωρίζουν ότι έχουν ένα ρόλο, με βάση την ιστορία και τον πολιτισμό τους, να διαδραματίσουν στην Ευρώπη η οποία χειμάζεται με τον τρόπο της».

«Πάμε σε ευρωεκλογές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Θα κριθεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης από αυτές, εάν επικρατήσουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού και ακόμη παραπέρα, αν συνεχίσουν να εφαρμόζονται πολιτικές που ροκανίζουν το Κοινωνικό Κράτος και διευρύνουν τις ανισότητες.

»Τότε όλα αυτά τα τεράστια βήματα του παρελθόντος που έγιναν με «τόση φρόνηση και τόσο κόπο» – για να χρησιμοποιήσω την φράση του τόσο αγαπημένου μας ποιητή- να πάνε χαμένα. Και εμείς εδώ είμαστε αποφασισμένοι αυτά να τα υπερασπιστούμε» υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού ελληνισμού για τη συμβολή της Ελλάδας στις προσπάθειες «για μια δίκαιη, βιώσιμη και πριν και πάνω απ’ όλα λειτουργική λύση του Κυπριακού προβλήματος», που, όπως είπε, «χωρίς αμφιβολία θα πρέπει πριν και πάνω απ’ όλα να είναι απόλυτα συμβατή και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, πέραν των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Ο Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ) δια την Ελλάδα σύναψε σχέσεις φιλίας με τον Σκωτικό Τύπο δια την Κύπρο

Ο Αχιλλέας Αιμιλιανίδης πρόεδρος της Ακαδημίας Κύπρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...