Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Λάππα: Δεν είναι εκνευρισμένοι για Παπαντωνίου αλλά για αυτά που έρχονται…

Βόμβα Λάππα: Δεν είναι εκνευρισμένοι για Παπαντωνίου αλλά για αυτά που έρχονται…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συνεχής αποκάλυψη υποθέσεων διαφθοράς, όπως με τις εξεταστικές για την Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ (το πόρισμα για το οποίο κατατίθεται την άλλη εβδομάδα) είναι αυτή που προκαλεί εκνευρισμό και αμηχανία σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππας μιλώντας Στο Κόκκινο.

Προέτρεψε μάλιστα τον Κ. Μητσοτάκη και την Φ. Γεννηματά «που ακολουθεί από κοντά ως κολαούζος τις δηλώσεις» να ανατρέξουν στα κείμενα Ρακιντζή και Σούρλα που έλεγαν ότι η διαφθορά στην Ελλάδα κοστίζει ετησίως 15-20 δισ. ευρώ ήδη από το 2011.

Τα υπονοούμενα από στελέχη της αντιπολίτευσης για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης προς όφελος της κυβέρνησης αποτελούν «βαρύτατη προσβολή προς τους δικαστικούς λειτουργούς, στα όρια της διαβολής», είπε ο κ. Λάππας.

«Για το θέμα του Παπαντωνίου που «έσκασε», εμείς που ασχολούμαστε με τα θέματα της διαφθοράς από το 2015 (σ.σ. ο κ. Λάππας είναι εισηγητής σε όλες τις εξεταστικές, σε δάνεια ΜΜΕ και κόμματα, σκάνδαλα στην Υγεία), γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει και ποια θα ήταν η εξέλιξη.

»Το θέμα ήταν η τεράστια, με πολλά ερωτήματα, καθυστέρηση από το 2006, στην υπόθεση του κ. Παπαντωνίου. Επί 11 χρόνια είναι στα συρτάρια, μόνο το 2017 κινήθηκε πλέον η διαδικασία και φτάσαμε σε αυτή την αποκάλυψη».

Για τις τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «εγώ διακρίνω μία τεράστια αμηχανία … επειδή ξέρουν ότι έρχονται και άλλες υποθέσεις, πολλές που αφορούν τα θέματα διαφθοράς.

»Μάλλον αρχίζουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους … Αν δεν θέλουν οι φίλοι μας των άλλων κομμάτων, ο κ. Μητσοτάκης, η κ. Γεννηματά που ακολουθεί από κοντά ως κολαούζος τις δηλώσεις του, να πιστέψουν εμάς, ας ανατρέξουν στα κείμενα του κ. Ρακιντζή και του κ. Σούρλα, που από το 2011, το 2012, το 2013, το 2014, έλεγαν ότι η διαφθορά στην Ελλάδα κοστίζει ετησίως 15-20 δισ. ευρώ».

Στο χώρο της Υγείας τα πράγματα είναι πολύ σοβαρότερα, τόνισε ο κ. Λάππας, θυμίζοντας την τοποθέτηση Νικολούδη στη Βουλή ότι «στα εξοπλιστικά η διαφθορά μπορεί να είναι γύρω στο 3%, αλλά στην Υγεία φτάνει το 2%-24% … τότε μείναμε άναυδοι.

»Τώρα, μετά από 3 χρόνια στην Εξεταστική της Υγείας, επιβεβαιώνεται πλήρως αυτό που είπε. Είναι ασύλληπτα τα μεγέθη. Είναι βασικό αίτιο της χρεοκοπίας της χώρας».

Ο κ. Σούρλας, κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και πρώην υπουργός της, ως Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Δικαιωμάτων είχε το 2013 συντάξει έκθεση όπου υπογράμμιζε τα τεράστια πρόστιμα 350 εκατ. δολαρίων του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης κατά φαρμακευτικών εταιρειών, επειδή «συστηματικά δωροδοκούσαν κρατικούς αξιωματούχους … αυτή η έκθεση του κ. Σούρλα δεν αξιοποιήθηκε ποτέ, μέχρι σήμερα», τόνισε ο κ. Λάππας, ενώ το ίδιο επανέλαβε ο κ. Ρακιντζής, Γενικός Επιθεωτητής Δημόσιας Διοίκησης επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. «Για ποια παρέμβαση πολιτικών προσώπων και κυβέρνησης μιλούν;».

Επανέλαβε ότι «αυτή η αμήχανη και εκνευρισμένη αντίδραση δεν είναι τόσο για το θέμα Παπαντωνίου, γι’ αυτό ήταν σίγουροι όλοι. Το θέμα είναι αυτά που έρχονται … για την Novartis, για το ΚΕΕΛΠΝΟ που την άλλη εβδομάδα καταθέτουμε το πόρισμά μας…

»Για το ΚΙΝΑΛ ας μην συζητάμε καλύτερα, ας διαβάσουν την δήλωση Ραγκούση. Λέει στη Γεννηματά, «τι περιμένει, να της πει ο Μητσοτάκης τι δήλωση θα κάνει μετά από αυτόν;»», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να μην αναλαμβάνει το παλιό πολιτικό σύστημα τουλάχιστον τις πολιτικές ευθύνες, «να μην μιλάει π.χ. ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σημίτης, που το μισό του υπουργικό συμβούλιο ελέγχεται …. Τι ακούει ο πολίτης που ελέγχεται για 100 και 300 ευρώ που οφείλει στο Ταμείο του;».

«Η χαμένη τιμή και αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος οφείλεται αποκλειστικά στην συμπεριφορά των δύο κομμάτων του πάλαι ποτέ δικομματισμού.

»Δεν είναι δυνατόν η γκρίζα κηλίδα που ξεκίνησε από τα δικά τους κόμματα να απλώνεται στην κοινωνία, που ούτε το δικαιούται ούτε είναι σωστό και δίκαιο να το χρεώνεται. Ας αναλάβουν επιτέλους την πολιτική ευθύνη και να μας πουν τι θα κάνουν με τα δάνειά τους. Μισό δισ. ευρώ οφείλουν», κατέληξε ο κ. Λάππας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...