Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος: Να αντισταθούμε στις δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα (βίντεο)

Παυλόπουλος: Να αντισταθούμε στις δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Οι ηρωικοί νεκροί της Αντάντ πολέμησαν στο Μακεδονικό Μέτωπο και με τον τρόπο τους υπερασπίστηκαν την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας μας και με τον ίδιο τρόπο η θυσία τους μας θυμίζει και το δικό μας χρέος προς αυτή την κατεύθυνση αυτές τις κρίσιμες ώρες για τον τόπο και τον λαό μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη και επισήμανε την ανάγκη αντίστασης στις δυνάμεις που επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

«Τιμούμε σήμερα εδώ, στα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ, την μνήμη των 20.500 στρατιωτών των Συμμαχικών Δυνάμεων της Αντάντ, οι οποίοι έπεσαν στο Μακεδονικό Μέτωπο, δίνοντας τη ζωή τους θυσία στο βωμό της Ελευθερίας αλλά και των άλλων θεμελιωδών αρχών του πολιτισμού μας.

»Η θυσία τους αυτή πρέπει να μας εμπνέει και σήμερα, αφού η υπεράσπιση των ίδιων αρχών και αξιών είναι πάντα επίκαιρη και επιτακτική, όπως αποδεικνύει και η κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και σε όλη την Ευρώπη», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Αναφέρθηκε στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους και σημείωσε πως για να μην ζήσουμε ξανά τους ίδιους εφιάλτες δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση και οραματιστήκαμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ωστόσο, όμως, παρατήρησε, υπάρχουν σήμερα δυνάμεις που το επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τόνισε την ανάγκη να αντισταθούμε σε αυτές.

Στα Συμμαχικά Κοιμητήρια τελέστηκε μνημόσυνο από τον μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως Βαρνάβα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε την έδρα της μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα Funds που αρπάζουν τα σπίτια των Ελλήνων: «Θα νικήσουμε!»

15 Μαρτίου 1943: Θεσσαλονίκη Άουσβιτς, «Ποτέ ξανά»

Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε «ενεργειακή ασπίδα» για την «προάσπιση της πατρίδας και του ελληνισμού» – Η πρόταση Τσίπρα για ενεργειακή ασπίδα

Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης ευθύνεται για την ακρίβεια – 40% ακριβότερο το ρεύμα στην Ελλάδα – Έκλεισε τους λιγνίτες και παρέδωσε τη ΔΕΗ στα καρτέλ ενέργειας

Αλέξης Τσίπρας: Αναβάθμισα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις «σε αμοιβαία επωφελή βάση, χωρίς λευκές επιταγές»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...