ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για The Guardian, Γερμανία, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κατοχικό Δάνειο,


















































Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία - Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ
Σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επαναπροσέγγιση Αιγύπτου και Τουρκίας
Δημοσκόπηση Interview: Ακλόνητη στη δεύτερη θέση η ΕΛΑΣ - Τι γίνεται με Σαμαρά
ΕΛΑΣ: Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα και οι αρμοδιότητες
Νόμος Κατσέλη: Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Οικονομικών – Τι προβλέπει για δόσεις και αποπληρωμή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Η Ελλάδας θα διεκδικήσει κατοχικές αποζημιώσεις ύψους 288 δισ ευρώ από την Γερμανία» υποστηρίζει σε άρθρο του ο Βρετανικός Guardian.
Όπως αναφέρει το κείμενο «Η Ελλάδα λέει ότι θα επιδιώξει αποζημίωση για το Β’ παγκόσμιο πόλεμο και την αποπληρωμή δανείου που εξαναγκάστηκε βίαια να πάρει κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, παρότι η Γερμανία απορρίπτει ανοικτά τις αξιώσεις».
Ο Guardian σημειώνει πως λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη επίσκεψη από τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τους προπάτορές του, η Αθήνα υποσχέθηκε να ξαναρχίσει την εκστρατεία, ενώ χαιρετίζει την έναρξη μιας νέας εποχής στους διμερείς δεσμούς.
Η Βρετανική ιστοσελίδα σημειώνει επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει έντονα πως οφείλει οτιδήποτε στην Ελλάδα ή την Πολωνία, η οποία επίσης υπέφερε πολύ.
«Λέει ότι το κεφάλαιο έκλεισε το 1960, όταν πλήρωσε τα 115 εκατ. Γερμανικά μάρκα στην Αθήνα, που ισοδυναμούν σήμερα με 205 εκατ. λίρες» σημειώνει ο Guardian.
























































