Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιερ Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ελληνικό προϋπολογισμό

Πιερ Μοσκοβισί: Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον ελληνικό προϋπολογισμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό εξέταση βρίσκεται ο ελληνικός Προϋπολογισμός για το 2019, προκειμένου να υπολογιστεί το υπερπλεόνασμα και να συμφωνηθεί το πώς αυτό θα δαπανηθεί, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup, σχετικά με τα θετικά μέτρα που προτίθεται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ανέφερε ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% δεν αμφισβητείται, και υπό συζητήση βρίσκονται μόνο τα μέτρα στα οποία θα χρησιμοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος που έχει η Ελλάδα.

Από την πλευρά του, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται ανάμεσα στις έξι χώρες στις οποίες ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού και αυτή τη στιγμή εξετάζεται το πώς θα χρησιμοποιηθεί το υπερπλεόνασμα.

Ο Π. Μοσκοβισί, σημείωσε ότι η Επιτροπή δεν είχε «συγκεκριμένες παρατηρήσεις» για τον ελληνικό Προϋπολογισμό, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί «καλό σημάδι», δεδομένου ότι συμμετέχει για πρώτη φορά στη διαδικασία του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου.

«Θέλω να στείλω ένα θετικό μήνυμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «αναγκαία προϋπόθεση είναι να υπάρχει δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος φαίνεται ότι υπάρχει» και ότι τώρα εξετάζεται το πόσο μεγάλος είναι αυτός ο χώρος και πώς θα χρησιμοποιηθεί.

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε πως «οι προηγούμενες δεσμεύσεις θα πρέπει να τηρούνται, ή να συζητώνται με τους θεσμούς».

Το Eurogroup συμφώνησε σήμερα ότι η Ιταλία θα πρέπει να απαντήσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναθεωρώντας τον προϋπολογισμό της, ως τις 13 Νοεμβρίου

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης σε δήλωσή τους τονίζουν ότι είναι σύμφωνοι με τη γνώμη της Επιτροπής, η οποία απέρριψε το προσχέδιο του Ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019, λόγω σημαντικών παρεκκλίσεων από τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

«Υπενθυμίζουμε τη σημασία των υγιών δημόσιων οικονομικών και του συντονισμού τους στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΣΣΑ) ως προϋπόθεση για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και μια ομαλή λειτουργία της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

»Η έμφαση στην επαρκή μείωση του χρέους και η πορεία προς τον μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό στόχο (ΜΔΣ) αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ΣΣΑ.

»Αναμένουμε από την Ιταλία και την Επιτροπή να ξεκινήσουν έναν ανοιχτό και εποικοδομητικό διάλογο και από την Ιταλία να συνεργαστεί στενά με την Επιτροπή στην προετοιμασία ενός αναθεωρημένου δημοσιονομικού σχεδίου το οποίο είναι σύμφωνο με το ΣΣΑ», τονίζουν με δήλωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι ο διάλογος με τις ιταλικές Αρχές θα αποδώσει καρπούς και θα πείσει την Ιταλία να υιοθετήσει βιώσιμα δημοσιονομικά στοιχεία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Φον ντερ Λάιεν: Στο Κάιρο στις 17 Μαρτίου μαζί με Μητσοτάκη, Μελόνι και Ντε Κροο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...