Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα: Στη Βουλή δικογραφία για το C4I – Στοιχεία για μίζα σε πολιτικό της κυβέρνησης Σημίτη

Βόμβα: Στη Βουλή δικογραφία για το C4I – Στοιχεία για μίζα σε πολιτικό της κυβέρνησης Σημίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η δικογραφία που αφορά στην ανάθεση του συστήματος ασφαλείας, C4I στην αμερικανική εταιρεία SAIC.

Ο ανακριτής Δημήτρης Ορφανίδης, που διερευνά την υπόθεση, διαβιβάζει τη δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες πολιτικού προσώπου, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Ο ανακριτής φέρεται να «σκόνταψε» σε ευθύνες συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου, έπειτα από κατάθεση που έλαβε από μάρτυρα.

Κατά τις πληροφορίες, ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατάθεσε για πολιτικό μέλος του ΚΥΣΕΑ, το 2003 δηλαδή της κυβέρνησης Σημίτη, και έδωσε στοιχεία για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος.

Να σημειωθεί πως το άλλο σκέλος της υπόθεσης του C4I, που αφορά στην παραλαβή του συστήματος εκδικάζεται από τον περασμένο Οκτώβριο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Στο εδώλιο κάθονται 18 πρόσωπα – ανάμεσά τους ο πρώην επικεφαλής της Siemens στην Ελλάδα Μιχ. Χριστοφοράκος ο οποίος έχει διαφύγει στη Γερμανία, καθώς και άλλα στελέχη της μητρικής αλλά και της θυγατρικής εταιρείας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που μαίνεται η σφοδρή πολιτική σύγκρουση για την επιχείρηση επίθεσης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο από το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την υπόθεση του C4I και την σιωπή μέχρι στιγμής της ΝΔ.

Μαξίμου: Η σιωπή Μητσοτάκη συνδράμει στις επιθέσεις ΚΙΝΑΛ στον Παυλόπουλο

Τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ των ευθυνών του για τις επιθέσεις που δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το Κίνημα Αλλαγής, φέρνει με ανακοίνωσή του το γραφείο του Πρωθυπουργού, την ώρα που αυξάνονται οι εσωτερικές αντιδράσεις στη ΝΔ για τη σιωπή της ηγεσίας της Πειραιώς.

«Η συκοφαντική επίθεση του Κινήματος Αλλαγής εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία κλιμακώθηκε με τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αποτελεί πρωτοφανές ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «μέχρι στιγμής ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ έχουν επιλέξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου».

«Θα πάρουν θέση ή θα συνεχίσουν να συνδράμουν στις επιθέσεις κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη σιωπή τους; Αναμένουμε με ενδιαφέρον» καταλήγει η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου.

Η εν λόγω ανακοίνωση βγήκε στον απόηχο της επίσκεψης κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση του βουλεύματος για το C4I, το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στους Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα και Προκόπη Παυλόπουλο, με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εκτιμάται ότι αποτελεί το στόχο του Κινήματος Αλλαγής.

Για το θέμα πάντως χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ερωτηθείς στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε:

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι τέτοιο βούλευμα υπάρχει μόνο στη φαντασία του ΚΙΝΑΛ, που το επικαλείται.

»Να σας θυμίσω και κάποια άλλα πράγματα, τα οποία έγιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΑ, και αφορούν το συγκεκριμένο βούλευμα.

»Στην Εξεταστική Επιτροπή που είχε γίνει το 2011, με διακομματική συμφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, είχε αποφασιστεί ότι στην περίπτωση των τριών αυτών πρώην υπουργών της Ν.Δ. -αυτό είναι με τη βούλα του ίδιου του ΠΑΣΟΚ – δεν υφίσταται καμία ποινική ευθύνη.

»Επομένως, για ποιον λόγο έρχεται σήμερα το ΚΙΝΑΛ και κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση; σημείωσε.

«Στη συνέχεια, επί διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., το 2014, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ξέρετε με ποιο σκεπτικό; Οτι η Εξεταστική Επιτροπή του 2011 έχει καταλήξει για το θέμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Επικρατείας.

«Αντιπερισπασμό» για Σημίτη βλέπει ο Μαρκογιαννάκης

Σε αντιπερισπασμό εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής, μόνο και μόνο γιατί ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, και στελεχών της κυβέρνησής του, απέδωσε όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν την εμπλοκή του ονόματός του στο θέμα της προμήθειας του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ο πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ενοχλημένος για τη στάση που έχει τηρήσει για το ίδιο θέμα η Νέα Δημοκρατία.

Με αφορμή τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί, ο πρώην υπουργός, σε δηλώσεις του σήμερα στα Χανιά, αναφέρθηκε αναλυτικά στις διαδικασίες και το χρονικό διερεύνησης του θέματος από τη Βουλή των Ελλήνων, υποστηρίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωσή τους δεν προέκυψε κανένα στοιχείο σε βάρος του και το θέμα, όσον αφορά το πρόσωπό του, έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα.

«Και ενώ, λοιπόν, το ξέρουν αυτό, έρχονται σήμερα και αναμοχλεύουν το ζήτημα μόνο και μόνο για αντιπερισπασμό, επειδή ζητήθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, του αδελφού του, του κ, Χρυσοχοϊδη και του κ. Μαλέσιου», σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη στάση που έχει κρατήσεις η ΝΔ έως σήμερα, τονίζοντας ότι δεν τον έχει υπερασπιστεί.

«Έρχεται, λοιπόν, το ΚΙΝΑΛ και κάνει αυτό το εγχείρημα για αντιπερισπασμό προφανέστατα.

»Ενώ η ΝΔ γνωρίζει όλα αυτά τα οποία έγιναν και ενώ έπρεπε να βγει γιατί βάλλονται στελέχη της -και μιλάω πάντα για τον εαυτό μου- και να πεί ότι εδώ κύριοι κάνετε αθλιότητα, σιωπά και φαίνεται ότι επιλεκτικά προστατεύει εκείνους τους οποίους θέλει, εκτός και αν έχω διαγραφεί και δεν το ξέρω.

»Αν είναι κάποια μυστική διαγραφή μου και δεν το ξέρω και δεν είναι πια στέλεχος της ΝΔ. Είχα την απαίτηση από το κόμμα μου, που τόσα χρόνια υπηρετώ, που ό,τι έκανα γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ό,τι έκανα για το σύστημα ασφαλείας, δεν ήταν προσωπική πολιτική αλλά ήταν πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπηρετούσα.

»Να βγει και να πει ότι όσον αφορά τον Μαρκογιαννάκη το θέμα έχει λήξει προ πολλού και είστε άθλιοι που επανέρχεστε» υπογράμμισε ο κ. Μαρκογιαννάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...