Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίθεση ΚΙΝΑΛ σε Παυλόπουλο και Καραμανλή – Γιατί πήγε στον Άρειο Πάγο

Επίθεση ΚΙΝΑΛ σε Παυλόπουλο και Καραμανλή – Γιατί πήγε στον Άρειο Πάγο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Tην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) για να ενημερωθούν για την υπόθεση της προμήθειας του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη συνάντηση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ζητήσει από τη Βουλή το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής και όλον τον φάκελο για την υπόθεση της Siemens, προκειμένου να διαπιστώσει εάν είχαν τεθεί υπόψιν του Κοινοβουλίου όλα τα στοιχεία.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ζητούν απαντήσεις σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του C4i και κατέθεσαν αναφορά στην κ. Δημητρίου με θέμα «Ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για ζητήματα διαφθοράς που ζημίωσαν το Δημόσιο». Την αναφορά υπογράφουν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου και Γιάννης Κουτσούκος.

Η αντιπροσωπεία των βουλευτών επικαλείται το υπ’ αριθμ. 1732/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο εστάλησαν 18 κατηγορούμενοι στο εδώλιο. Όπως αναφέρουν, το βούλευμα υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση, με την οποία διαπιστώθηκε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο σε ποσό που υπερβαίνει τα 147.000.000 ευρώ.

Στην αναφορά επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με τις παραδοχές του βουλεύματος, προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας SAIC που υπέγραψαν την 5η και 7η τροποποίηση της σχετικής σύμβασης καθώς και ο Μιχαήλ Χριστοφοράκος, διευθύνων σύμβουλος της Siemens ΑΕ, προκάλεσαν στα ως άνω πολιτικά πρόσωπα την απόφαση να εκτελέσουν τις πράξεις αυτές (υπογραφές τροποποιήσεων και πρωτοκόλλου παραλαβής)».

Κατά την έξοδο τους από το δικαστικό Μέγαρο, ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε πως «είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε μεθοδεύσεις για συγκάλυψη. Όλα στο φως».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...