Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοπιανή ιστοσελίδα ομολογεί: «Ζητήσαμε από τους Έλληνες να αλλάξουν ιστορία 24 αιώνων»

Σκοπιανή ιστοσελίδα ομολογεί: «Ζητήσαμε από τους Έλληνες να αλλάξουν ιστορία 24 αιώνων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει η συζήτηση στην Ελληνο-Σκοπιανή Επιτροπή για τα σχολικά βιβλία ιστορίας, ύστερα από τις εξωφρενικές απαιτήσεις της σκοπιανής πλευράς, η οποία φέρεται να επιδιώκει να αλλάξει ολόκληρη την ελληνική ιστορία, σύμφωνα με δημοσίευμα της σκοπιανής ιστοσελίδας EXPRES.

Όπως γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα, που αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο, η κοινή Ελληνο-Σκοπιανή Επιτροπή για την Ιστορία, την Αρχαιολογία και την Εκπαίδευση, έχει μπλοκαριστεί, όταν τα μέλη της ελληνικής επιτροπής έλαβαν τα αιτήματα των Σκοπιανών για αλλαγή στα ελληνικά σχολικά βιβλία και ιστορικά βιβλία.

Παρόλο που η Επιτροπή λειτουργούσε γενικά χωρίς μεγάλα προβλήματα και σε φιλική ατμόσφαιρα, όταν η πλευρά των Σκοπίων παρουσίασε τις απαιτήσεις της για αλλαγές στις ελληνική ιστοριογραφία, το έργο του σώματος «βραχυκύκλωσε» και τα μέλη τώρα περιμένουν πολιτική παρέμβαση.

Μέλη της ελληνικής επιτροπής σχετικά με τα αιτήματα της σκοπιανής πλευράς ενημέρωσαν το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να παρέμβει στον ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, για να δώσει εντολή για απόσυρση των αιτημάτων των επιστημόνων των Σκοπίων.

Σε αντίθεση με τα ελληνικά αιτήματα, που ήταν ελάχιστα, και είναι ήσσονος σημασίας, τα μέλη της επιτροπής των Σκοπίων (γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα) έθεσαν ένα τεράστιο όγκο αλλαγών που απαιτούν να γίνουν από την ελληνική πλευρά, θέτοντας εμπόδιο στη συνέχεια της συζήτησης.

Πηγές προσκείμενες στα μέλη της ελληνικής επιτροπής παραδέχονται ότι το πρόβλημα βρίσκεται στον πυρήνα των αιτημάτων της επιτροπής των Σκοπίων, που αν γίνουν αποδεκτά θα προξενήσουν πολιτική αναταραχή στην ελληνική πλευρά.

Εάν τα Σκόπια με τους χειρισμούς τους κατορθώσουν να αλλάξουν τα στοιχεία που υπάρχουν στην ελληνική ιστοριογραφία, τότε ενδέχεται να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις στο ελληνικό κοινό, που δεν θα μπορέσει να δεχθεί ότι οι «Σκοπιανοί» (τα εισαγωγικά στο πρωτότυπο) αλλάζουν ελληνική ιστορία τουλάχιστον 24 αιώνων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Απογοήτευση των ΗΠΑ για το «Μακεδονία» της Σιλιάνοφσκα

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι δεσμευτική και για τις δύο χώρες και η τήρηση της είναι αναγκαία και υποχρεωτική

Προκαλούν οι φιλορώσοι ψευδοαρχαιομακεδόνες – Μιτσκόσκι: «Είναι δικαίωμά μου να αποκαλώ τη χώρα μου όπως θέλω»

Διεθνή διάσκεψη με κεντρικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών ανακοίνωσαν το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ»

Φάμελλος: Καταθέτουμε πρόταση νόμου για την κύρωση των 3 μνημονίων με τη Βόρεια Μακεδονία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...