ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Βουλή η αποτυχία Χατζηδάκη για το ακριβό γάλα 7 ημερών

Στη Βουλή η αποτυχία Χατζηδάκη για το ακριβό γάλα 7 ημερών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης απέναντι στα αποτελέσματα της εφαρμογής της «εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ» σε σχέση με το γάλα και την τιμή του στην αγορά ζητούν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο.

Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές υποστηρίζουν πως τα αποτελέσματα της εφαρμογής των νέων κανόνων εμπορίας του γάλακτος επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις και την εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ στο σχετικό νομοσχέδιο.

«Οι τιμές για τον καταναλωτή όχι μόνο δεν έπεσαν, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκε και άνοδός τους. Οι μόνες αυξήσεις που σημειώθηκαν ήταν στα κέρδη των γαλακτοβιομηχανιών, ενώ την ίδια στιγμή οι τιμές παραγωγού έπεσαν σε τέτοια επίπεδα που πολλές κτηνοτροφικές μονάδες φαίνεται πλέον να οδηγούνται σε αφανισμό» αναφέρουν στην ερώτηση.

Τονίζουν, επίσης, ότι «το περίφημο ‘γάλα ημέρας’ ακόμη δεν έχει εμφανισθεί στην αγορά και δεν προβλέπεται να συμβεί κάτι τέτοιο», κάνοντας παράλληλα λόγο για «προεκλογικό τρικ» που χρησιμοποιήθηκε «για να καμφθούν οι αντιδράσεις όσων εκ της κυβέρνησης υποτίθεται ότι διαφωνούσαν».

Σημειώνεται ότι το γάλα έγινε 7 ημερών, η τιμή δεν έπεσε, ενώ γίνονται αθρόες εισαγωγές. Το νομοσχέδιο για το γάλα πήγε στη Βουλή από τον τότε υπουργό Κ. Χατζηδάκη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Δούρου μίλησε τηλεφωνικά με τον Κοτζιά: «Να αποτραπεί μία ακόμα, καταστροφική για τη χώρα, θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Ο Φάμελλος ανεξαρτοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ο Κόκκαλης παραιτήθηκε από βουλευτής

Η Ρένα Δούρου πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Έφυγε η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ – Επίσης έφυγαν Μιλτιάδης Ζαμπάρας και Γιάννης Ραγκούσης

Πολιτική αναταραχή μετά τις διώξεις τεσσάρων βουλευτών της ΝΔ για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...