Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τέρενς Κουίκ στην Παγκόσμια Υπουργική Διάσκεψη για το Αφγανιστάν στη Γενεύη

Ο Τέρενς Κουίκ στην Παγκόσμια Υπουργική Διάσκεψη για το Αφγανιστάν στη Γενεύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Υπουργική Διάσκεψη για το Αφγανιστάν, που πραγματοποιεί ο ΟΗΕ στη Γενεύη.

Το αντικείμενο της Συνόδου είναι η Ειρήνη και η Ασφάλεια στο Αφγανιστάν, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, η αναγκαία προστασία και αναβάθμιση του ρόλου της γυναίκας και η υπογραφή Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Αφγανιστάν, για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών και ανθρωπιστικών δράσεων.

Αναμένεται, επίσης, να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν που θα δηλώνει τη δέσμευση της Παγκόσμιας Κοινότητας για τη στήριξη της ειρήνης και του μέλλοντος της χώρας.

Στην παρέμβασή του στην Ειδική Συνεδρίαση που αφορούσε την απελευθέρωση του δυναμικού της γυναίκας στο Αφγανιστάν, ο κ. Κουίκ απευθυνόμενος στη σύζυγο του Προέδρου της χώρας, Rula Ghani , η οποία προήδρευε των Εργασιών, τόνισε τα εξής:

«Κοινωνίες, χώρες, οι οποίες αγνοούν, υποτιμούν, περιθωριοποιούν, ασκούν βία στη γυναίκα, χάνουν έναν σημαντικό παράγοντα που σχετίζεται ευθέως και με την ανάπτυξη, που είναι τόσο αναγκαίο εργαλείο ευημερίας.

»Αυτό αφορά και το Αφγανιστάν που είναι το θέμα της συνάντησής μας εδώ στον ΟΗΕ της Γενεύης.

»Κανένας, για όποιο λόγο, δεν μπορεί να μη παρέχει στη γυναίκα την κατοχύρωση όλων των δικαιωμάτων της, όπως και την αδιατάρακτη πρόσβασή της στην Παιδεία και τη δουλειά.

»Άλλο ένα δίπτυχο που χαίρομαι που απασχολεί σήμερα σε ειδική συνεδρίαση, αυτή την Παγκόσμια Υπουργική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών».

Ο ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ στη Παγκόσμια Υπουργική Διάσκεψη του ΟΗΕ στη Γενεύη για το Αφγανιστάν. Στη φωτογραφία με τη σύζυγο του Προέδρου της χώρας η οποία προήδρευσε σε ειδική συνεδρίαση για τις Αφγανές γυναίκες και τα δικαιώματά τους.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών συμμετείχε, επίσης, στην Ειδική Συνεδρίαση που έγινε με Προεδρεύοντα τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν, Mohammad Ashraf Ghani , με θέμα την οικονομική ανάπτυξη της χώρας με τη βοήθεια της παγκόσμιας ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε διμερή συνάντηση με την ΥΦΥΠΕΞ του Αφγανιστάν, Adela Raz.

Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Τ.Κουίκ με ΥΦΥΠΕΞ Αφγανιστάν κα Adela Raz στα γραφεία του ΟΗΕ στη Γενεύη. Διμερείς σχέσεις και μεταναστευτικό-προσφυγικό στην ατζέντα της συζήτησης. Επίσης η εμπέδωση της ειρήνης και ασφάλειας στη χώρα, μαζί με διακρατικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και συμμαχίες.

Οι συνομιλίες περιεστράφησαν γύρω από το μεταναστευτικό/προσφυγικό, την εμπέδωση της ειρήνης και ασφάλειας στη χώρα και τις συναφείς διακρατικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και συμμαχίες.

Με τη λήξη των εργασιών, ο ΥΦΥΠΕΞ συναντήθηκε με μέλη της Ελληνικής Ομογένειας που διαβιοί στη Γενεύη, όπου συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν την Παιδεία και πολιτιστικές δράσεις.

Ο Τέρενς Κουίκ με Έλληνες ομογενείς στην Ελβετία

Τέλος, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Ελβετίας, κ. Μάξιμο, ο οποίος τον ξενάγησε στο Κέντρο Φιλολογικών Σπουδών στο Chambesy της Γενεύης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

DW: Ιράν εναντίον Ισραήλ – Οι επιπτώσεις στην οικονομία

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Ιράν: «Ολοκληρώθηκε η επίθεση στο Ισραήλ, αλλά αν κάνει άλλο λάθος η απάντηση θα είναι πιο αυστηρή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...