Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Οι αντιδράσεις της Τουρκίας είναι δείγμα της αδυναμίας της

Κατρούγκαλος: Οι αντιδράσεις της Τουρκίας είναι δείγμα της αδυναμίας της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η επίσκεψη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Κωνσταντινούπολη θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρχουν οι όροι, να αποδώσει, εφόσον, δηλαδή, υπάρχουν οι όροι να προωθήσει περαιτέρω τις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας νωρίτερα στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου, για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στην ένταση στο Αιγαίο, δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι πρέπει να αποφευχθεί ένα ατύχημα, ένα γεγονός από την πλευρά της Τουρκίας, «ώστε να μην χρειάζεται να προστρέξουμε σε τρίτους».

Παράλληλα, τόνισε ότι οι «σπασμωδικές» κινήσεις εκ μέρους της Τουρκίας, συνδέονται με την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της χώρας, της απάντησης που έλαβε η Τουρκία από την ΕΕ για την τακτική της στο Αιγαίο και της απομόνωσής της, και ότι οι αντιδράσεις της είναι δείγμα της αδυναμίας της.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε εξάλλου στη σημασία της κόκκινης γραμμής -όχι ως ενός διαύλου επικοινωνίας Τσίπρα με τον Ερντογάν για συγκροτημένη διπλωματική συζήτηση- αλλά ως τρόπο εκτόνωσης για την αποφυγή «ατυχημάτων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συρία: Το τζιχαντιστικό καθεστώς της Δαμασκού επιτέθηκε στους Κούρδους στο Χαλέπι

Οι συναντήσεις στην Ιερουσαλήμ – Διπλωματικός πυρετός

Νετανιάχου: Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος «είμαστε προσηλωμένοι και ικανοί να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας»

Σε υστερία και νευρικό κλονισμό οι τουρκικές εφημερίδες με την Τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Το Ισραήλ προειδοποιεί ότι θα χτυπήσει τους Τούρκους στη Συρία – Τούρκοι υπουργοί στη Δαμασκό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...