Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι σήμερα μια νέα οικονομία – Αυξάνονται επενδύσεις και εξαγωγές

Τσίπρας: Η Ελλάδα είναι σήμερα μια νέα οικονομία – Αυξάνονται επενδύσεις και εξαγωγές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Σήμερα αισθανόμαστε δικαιωμένοι, πιο αισιόδοξοι αλλά και πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δύσκολη δουλειά που μας περιμένει», είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι σήμερα μια νέα οικονομία.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως ο ρυθμός ανάπτυξης της Ελλάδας είναι ο υψηλότερος της τελευταίας δεκαετίας, την ώρα που η χώρα είναι αναγκασμένη να ξεπληρώνει τα σπαμένα του παρελθόντος.

«Έχουμε υπεραπόδοση της οικονομίας και έχουμε ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις επενδύσεις, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως είναι αδήρητη η ανάγκη αύξησης των επενδύσεων, ωστόσο τόνισε πως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα. «Έχουμε ρεκόρ αύξησης των επενδύσεων», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανέφερε ότι «έχουμε αύξηση και των εξαγωγών».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «θα ήταν εύκολο να πει κανείς ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα πρόγραμμα στήριξης». Το ζητούμενο, όμως, κατά τον Πρωθυπουργό είναι ο κοινωνικός αντίκτυπος.

«Έχει μειωθεί η ανεργία και πλέον τα δημοσιονομικά της χώρας είναι υγιή, το χρέος μας είναι βιώσιμο, εφαρμόσαμε περισσότερες από 450 μεταρρυθμιστικές δράσεις σε όλο το εύρος της οικονομίας», επεσήμανε.

«Η Ελλάδα -και δεν είναι υπερβολή να το ισχυριστεί κανείς- είναι σήμερα μια νέα οικονομία και νομίζω αυτό δεν έχει επικοινωνηθεί όσο θα έπρεπε» είπε ο πρωθυπουργός.

Ως στοιχεία που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι μια νέα οικονομία ανέφερε: την ανεξαρτητοποίηση των φορολογικών αρχών, την συνολική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, την εισαγωγή των ηλεκτρονικών συναλλαγών, το άνοιγμα των αγορών, την απλοποίηση και την επιτάχυνση των αδειοδοτήσεων, τη γενικότερη δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος, τη διαφάνεια στα δημόσια συστήματα προμηθειών και συμβάσεων, την ορθολογικότερη επανασχεδίαση των κοινωνικών προγραμμάτων, την αποκατάσταση της νομιμότητας και των δικαιωμάτων στην αγορά εργασίας, μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.

«Μας κατηγορούν για παροχολογία», συνέχισε ο κ. Τσίπρας «ωστόσο, αυτό που κάνουμε εμείς να είναι να “κατοικούμε” στα λόγια μας. Προχωράμε σε παρεμβάσεις και ελαφρύνσεις, υπεύθυνα και κοστολογημένα σήμερα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...