Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φωτάκης: Ιστορικό ρεκόρ στην αύξηση των δαπανών για την Παιδεία

Φωτάκης: Ιστορικό ρεκόρ στην αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού για το 2019 θα φέρει τη χώρα πιο μπροστά» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κ. Φωτάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Όπως σημείωσε ο κ. Φωτάκης, ο προϋπολογισμός του 2019 διαφέρει από τους προηγούμενους, γιατί «βάζει τη χώρα στη μεταμνημονιακή πολιτική, την απαλλάσσει από την επιτροπεία και αφήνει ένα κοινωνικό αποτύπωμα για να αναδειχθεί η ιδεολογική μας ταυτότητα».

Ο ίδιος έκανε λόγο για ιστορικό ρεκόρ που σημειώθηκε στην αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, της τάξεως των 244 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Εστίασε παράλληλα στο πεδίο της έρευνας και της οικονομίας γνώσης, επισημαίνοντας ότι και στον νέο προϋπολογισμό συνεχίζεται η αυξητική πορεία των κονδυλίων που έφθασε από τα 64 εκατ. ευρώ στα 120 εκατ. ευρώ για το 2019.

«Η ερευνητική πολιτική που υλοποιείται με τη στήριξη του προϋπολογισμού για το 2019 προωθεί μια ολιστική συγκροτημένη, και συστηματική, βήμα – βήμα προσέγγιση στο χτίσιμο της οικονομίας της γνώσης για μια δίκαιη ανάπτυξη» παρατήρησε.

Επικαλούμενος στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι δαπάνες για την έρευνα, από 1,8 δισ. που ήταν το 2017, ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ φθάνοντας τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Ο κ. Φωτάκης υπογράμμισε ότι «προμετωπίδα των δράσεων του υπουργείου Παιδείας είναι η στήριξη των νέων επιστημόνων και ερευνητών που προέρχονται από τα δημόσια πανεπιστήμια» και χαρακτήρισε «μεγάλη πληγή για τη χώρα το φαινόμενο της φυγής τους στο εξωτερικό» επισημαίνοντας ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η ανάσχεσή του.

«Σειρά μέτρων που δρομολογούνται βασίζονται στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας» σημείωσε και πρόσθεσε ότι, μετά από οκτώ χρόνια άνοιξαν θέσεις στα ΑΕΙ και ερευνητικά κέντρα με πιο πρόσφατη την έγκριση 151 θέσεων για να καλύψουν πάγιες ανάγκες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για Τέμπη: «Ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια αλλά και την ίδια μας τη λογική»

ΣΥΡΙΖΑ για Τέμπη: Απελπισμένη προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκαλύψει το έγκλημα

Προκλητικό το πόρισμα ΝΔ για τα Τέμπη: Φταίνε μόνο σταθμάρχης και μηχανοδηγοί – Καμία πολιτική ευθύνη!

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νόμος του κράτους με 159 «ναι» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές – 8 τραυματίες στο νοσοκομείο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...