Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δυσαρεστημένος ο Μοσκοβισί με τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «ανταλλαγής» – Τι είπε

Δυσαρεστημένος ο Μοσκοβισί με τις δηλώσεις Μητσοτάκη περί «ανταλλαγής» – Τι είπε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, περί «ανταλλαγής» του θέματος της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μοσκοβισί είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αν τον κατηγορούν γιατί έχει συμβάλει στον περιορισμό της λιτότητας στην Ελλάδα, τότε είναι ιδιαίτερα υπερήφανος γι’ αυτό.

Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, συζητήθηκαν ο προϋπολογισμός του 2019, τα τρέχοντα προγράμματα των αποκρατικοποιήσεων, η πορεία των επενδύσεων, καθώς, επίσης, και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος, όπως και όλοι στην Κομισιόν, ήταν ενημερωμένος για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, όπως και για την κριτική που του ασκεί η Νέα Δημοκρατία, από τη στιγμή που μίλησε στο ελληνικό Κοινοβούλιο και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην παραστεί σήμερα στο ΕΛΚ με «πρόσχημα» όπως τονίζει, το αυριανό Συνέδριο της ΝΔ, στηλιτεύει το Μέγαρο Μαξίμου, επιμένοντας στο πρέσινγκ για την αναφορά του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε «συναλλαγή» μεταξύ της Συμφωνίας των Πρεσπών και της μη περικοπής στις συντάξεις.

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος «δεν τόλμησε να πάει στην προσύνοδο του ΕΛΚ» εξαπολύει η κυβέρνηση, με αφορμή το ακροδεξιό παραλήρημα του προέδρου της ΝΔ που είδε «συναλλαγή» της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους για τις συντάξεις και τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Μετά τις χυδαιότητες που εκστόμισε ο κ. Μητσοτάκης περί συναλλαγής και ενώ αποφεύγει να πει ποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες συμμετείχαν σε αυτήν με τον πρωθυπουργό, δεν τόλμησε να πάει στην προσύνοδο του ΕΛΚ που είναι σήμερα, με πρόσχημα το Συνέδριο της ΝΔ που είναι αύριο!

Η αλήθεια είναι πως με την ακροδεξιά ρητορική επιβεβαιώνει αυτό που είναι γνωστό σε όλους. Ότι στα μάτια των Ευρωπαίων ηγετών, ακόμη και αυτών του ΕΛΚ, ο κ. Μητσοτάκης είναι πλήρως απαξιωμένος» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής σύγκρουσης και ενώ από συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνεται πως το θέμα θα τεθεί σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, όπου κριθεί απαραίτητο, ενώ διαψεύδεται η είδηση περί τηλεφωνήματος του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη η ΝΔ απαντώντας στα κυβερνητικά πυρά σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης είναι γνωστό από την Κυριακή πως δε θα πάει στο ΕΛΚ, επισημαίνοντας πως «το ΕΛΚ θα έρθει στο Συνέδριο της ΝΔ» με εκπροσώπηση από τον Μάνφρεντ Βέμπερ και τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...