Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: H Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: H Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ολοκλήρωση του εναρκτήριου στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ χαιρετίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως «πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ρόμπερτ Παλαντίνο, επισημαίνεται ότι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να εμβαθύνουν τη διμερή συνεργασία σε βασικούς τομείς προς αμοιβαίο όφελος και των δύο χωρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αμερικανός υπουργός Μάικ Πομπέο έκανε ειδική αναφορά στον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας και τη συμβολή της στο ΝΑΤΟ, καθώς και στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και στην ολοκλήρωση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής.

«Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και επαίνεσε τη συμβολή της Ελλάδας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ.

»Ο υπουργός επανέλαβε την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στην επίτευξη της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

»Ο υπουργός συγχαίρει, επίσης, την Ελλάδα για την έξοδο από τα μνημόνια διάσωσης και προσέφερε συνεχή στήριξη για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας».

Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δύο υπουργοί -Μάικ Πομπέο και Γιώργος Κατρούγκαλος- συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται στενά για την προώθηση της σταθερότητας και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...