Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Οι απατεώνες της πολιτικής λεηλάτησαν τη χώρα και τώρα παριστάνουν τους υπερπατριώτες

Τσίπρας: Οι απατεώνες της πολιτικής λεηλάτησαν τη χώρα και τώρα παριστάνουν τους υπερπατριώτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για ακροδεξιά κατρακύλα και μετατροπή, με τις ευλογίες Σαμαρά, Βορίδη και Γεωργιάδη, της ιστορικής παράταξης της κεντροδεξιάς, σε ακροδεξιά σέχτα, κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τη ΝΔ σημειώνοντας παράλληλα με νόημα πως δεν μπορεί κάποιος να περιμένει πολλά από τις δυνάμεις του παλιού πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας, σε πολύ υψηλούς τόνους, στο κατάμεστο Παλαί Ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης στην κομματική εκδήλωση του κυβερνώντος κόμματος, αναφέρθηκε σε «απατεώνες της πολιτικής που λεηλάτησαν τη πατρίδα μας, την έριξαν στα βράχια της χρεοκοπίας», και οι οποίοι σήμερα «ντύνονται με χλαμύδες και περικεφαλαίες και παριστάνουν τους υπερπατριώτες, χέρι χέρι με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής».

«Δε θα επιτρέψουμε άλλο στους κληρονόμους, στους πολιτικούς γόνους και στους χορηγούμενους της Σίμενς και της Novartis», σημείωσε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας, «να παριστάνουν του υπερπατριώτες και να αποκαλούν την Αριστερά, τη δημοκρατική παράταξη των μεγάλων αγώνων, τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες προδότες και μειοδότες».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «Η Θεσσαλονίκη σήμερα δίνει απάντηση στο σκοτάδι, στο μίσος, στον εθνικισμό και στην πατριδοκαπηλία.

»Σήμερα ο δημοκρατικός λαός της Μακεδονίας στέλνει μήνυμα αντίστασης Ως εδώ…».

«Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία μόνο αν ολοκληρώσουν το σύνολο των υποχρεώσεών τους»

Γι αυτή καθ’ εαυτή τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι «το επισφράγισμα όλης της μεγάλης προσπάθειας μας στην εξωτερική πολιτική, είναι η επίλυση ενός μείζονος ζητήματος για την Ελλάδα και για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων».

«Η συμφωνία των Πρεσπών, βάζει τέλος στην παραχάραξη της ιστορίας μας», συνέχισε ο πρωθυπουργός, «Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, η προσβλητική οικειοποίηση της Αρχαίας Ελληνικής Μακεδονίας.

Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, η παραδοξολογία του αλυτρωτισμού από την ΠΓΔΜ, με τρόπο σαφή και καθαρό ο οποίος θα αποτυπώνεται στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Κλείνει οριστικά και αμετάκλητα, το παράθυρο που άνοιξε η εθνικά ανεύθυνη στάση των ελληνικών κυβερνήσεων, να αναγνωριστεί παγκοσμίως η γειτονική μας χώρα με τη σημερινή συνταγματική της ονομασία».

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η γειτονική χώρα θα ενταχθεί στους διεθνείς θεσμούς και θα αναγνωρίζεται παγκόσμια με τη νέα της ονομασία, όταν και μόνο όταν «ολοκληρώσει το σύνολο των υποχρεώσεων της που ορίζει η συμφωνία».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας η ΝΔ βρίσκεται σήμερα σε αδιέξοδο.

«Είναι προφανές», είπε, «ότι η ΝΔ έχοντας χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της, δεν βρίσκεται απλά σε στρατηγικό αδιέξοδο. Βρίσκεται σε στρατηγική παράκρουση.

»Δεν ήρθε ο κόφτης. Δεν ήρθε το 4ο μνημόνιο. Δεν ήρθε η περικοπή των συντάξεων.

»Και τελικά, τι τους έμεινε; Ο διχασμός σε εθνικόφρονες και προδότες.

»Αλλά αλήθεια, για δείτε κάτι εθνικόφρονες.

»Που στο εξωτερικό δηλώνουν υπέρ της σύνθετης ονομασίας, αλλά στο εσωτερικό διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας για το Μακεδονικό.

»Που ο αρχηγός τους περιόδευσε σε Βερολίνο και Βρυξέλλες, μπας και του δώσει κάποιος διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις θα κοπούν».

Ποιο είναι το δίλημμα των εκλογών

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «Δυο σχέδια, δυο στρατηγικές, έχουν ξεδιπλωθεί και έχουν γίνει πια σαφή μπροστά στον λαό: Το σχέδιο αυτών που έβγαλαν την Ελλάδα από τα μνημόνια και την αέναη ύφεση. Και το σχέδιο αυτών που χρεοκόπησαν τη χώρα και την έσυραν στη μνημονιακή περιπέτεια».

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ο κ. Τσίπρας είπε πως «Η χώρα ζει τους πρώτους μήνες της απαλλαγής της από τα δεσμά της λιτότητας και των μνημονίων».

«Και αν δεν προχωρούσαμε στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας, τότε ο Αύγουστος του ’18, θα γινόταν μια θλιβερή επανάληψη του 2011 και του 2012».

Αναφερόμενος στις εξαγγελίες στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «τις πρώτες 100 μέρες της μεταμνημονιακής Ελλάδας, δείχνουμε όλοι το πραγματικό μας πρόσωπο.

»Δεν σας ζητάμε όμως να μας κρίνετε μόνο για τις 100 μέρες, είμαστε κυβέρνηση από το Γενάρη του 15.

»Γιατί εμείς δεν αλλάξαμε ποτέ στρατηγική. Δεν ερωτευτήκαμε το μνημόνιο και τις επιταγές του.

»Δεν κάναμε το μνημόνιο, πολιτικό μας πρόγραμμα. Γι’ αυτό, κάθε παρέμβαση μας τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στον αντίποδα της μνημονιακής πραγματικότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...