Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το Ποτάμι ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σκόπια, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

«Ναι» είπε το Ποτάμι στη Συμφωνία των Πρεσπών, απόφαση που δημοσιοποίησε με επίσημη ανακοίνωσή του.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη που, το τελευταίο διάστημα φάνηκε να υιοθετεί μια στάση «μπρος – πίσω» ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, αποφάσισε τελικά να παραμείνει σταθερό στις θέσεις που, όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του, έχει υιοθετήσει ήδη από το 2014, για μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις.

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, «η διαιώνιση του προβλήματος για δεκαετίες είναι επιζήμια για την Ελλάδα, όπως μαρτυρά και η αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα Μακεδονία από 140 και πλέον κράτη».

Και επισημαίνεται ότι ειδικά στη σημερινή συγκυρία, το Ποτάμι υποστηρίζει την ένταξη των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, γιατί αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής.

Για τους ίδιους λόγους, το κόμμα είναι θετικό και στην είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Ως προς τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις που αφορούν στο ενδεχόμενο «διαζύγιο» ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και στη στάση του Ποταμιού για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για την στήριξη ή μη της κυβέρνησης, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη χαρακτηρίζει ως «ευφάνταστα» τα σενάρια που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα.

Και γι’ αυτό το λόγο, αφού ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε και τη στάση που θα τηρήσει εάν η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία.

«Η αποσύνθεση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και το Μακεδονικό δημιουργούν όντως πρόσφορο έδαφος για κάθε είδους υποθέσεις.

»Καλό θα είναι όμως οι υποθέσεις αυτές να εδράζονται και σε πραγματικά δεδομένα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Και εν όψει των προγραμματισμένων συνεδριάσεων του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, που θα γίνουν σήμερα, αναφέρεται με νόημα:

«Οι μέρες είναι γκαστρωμένες, θα λέγαμε, παραφράζοντας τον Χαρίλαο Φλωράκη»…

Σε περίπτωση, πάντως, που η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, το Ποτάμι υπενθυμίζει πως έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση:

«Είμαστε στην αντιπολίτευση και αυτό δεν αλλάζει. Η χώρα έχει ανάγκη από μια νέα αρχή, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς ιδεοληψίες, χωρίς κομματικό κράτος.

»Το Ποτάμι ήδη έχει ψηφίσει την πρόταση μομφής που είχε κατατεθεί τον Ιούνιο του 2018 και θα ξανακάνει το ίδιο αν κατατεθεί ανάλογη πρόταση».

Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι η θέση του κόμματος, όπως διατυπώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 στην Θεσσαλονίκη από τον επικεφαλής του, είναι ξεκάθαρη:

«Αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από την κυβερνητική πλειοψηφία, τότε η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Παύουν να ισχύουν τα διαβατήρια με σκέτο «Μακεδονία»

Στ. Θεοδωράκης: Ο Κασσελάκης το 2009 ψήφισε ΠΑΣΟΚ, θέλει τον φράχτη στον Έβρο, τον ενοχλεί η «τοξικότητα» των social media

Τα Σκόπια απαγόρευσαν την είσοδο σε Ρώσο αρχιμανδρίτη που υπονόμευε τις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας με το Οικ. Πατριαρχείο

Επιζών των Τεμπών καταγγέλλει τον Θεοδωράκη: «Το ερώτημα που τέθηκε ως δικό μου στον Μητσοτάκη δεν ήταν δικό μου» (βίντεο)

Οι τηλεθεατές άλλαξαν κανάλι μόλις είδαν τον Μητσοτάκη – Μόλις 10% η τηλεθέαση της συνέντευξής του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...