Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Να φύγει τώρα ο εθνικά επικίνδυνος Μητσοτάκης – Μπροκ και Βέμπερ αποκάλυψαν ότι έχει αποδεχθεί τη Συμφωνία των Πρεσπών

Να φύγει τώρα ο εθνικά επικίνδυνος Μητσοτάκης – Μπροκ και Βέμπερ αποκάλυψαν ότι έχει αποδεχθεί τη Συμφωνία των Πρεσπών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ευρωπαϊκή Δεξιά «άδειασε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σύσσωμη τη Νέα Δημοκρατία για την υποκριτική στάση τους στο Σκοπιανό.

Όπως αποκαλύπτουν με δηλώσεις τους στο EURACTIV o Έλμαρ Μπροκ και ο Μάνφρεντ Βέμπερ, η Νέα Δημοκρατία έχει αποδεχθεί τη Συμφωνία των Πρεσπών στους Ευρωπαίους εταίρους.

Αυτό που αποκαλύπτεται -και προκαλεί πολιτικό σεισμό- είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και ο αρχηγός της περιμένουν να περάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση Τσίπρα, ώστε εκείνοι δίχως κόστος να παριστάνουν στην εσωτερική κοινή γνώμη τους «πατριώτες», ευελπιστώντας με αυτή τη ρητορική να κερδίσουν τις εκλογές, ενώ την ίδια ώρα στις Βρυξέλλες διαβεβαιώνουν ότι είναι υπέρ της Συμφωνίας.

Οι δηλώσεις των στελεχών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την επομένη της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Open, επιβεβαιώνουν πλήρως την ακόλουθη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην Έλλη Στάη:

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να πάμε σε εκλογές τώρα, χωρίς να ψηφιστεί η συμφωνία. Καθαρά πράγματα».

Και ο λόγος που δεν θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γιατί έχει δεσμευτεί να την περάσει εκείνος και το κόμμα του σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση Τσίπρα και η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές.

Πώς όμως θα καταφέρει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του απέναντι στη Διεθνή Κοινότητα όταν εδώ και ένα χρόνο έχει πρωταγωνιστήσει σε ένα όργιο λαϊκισμού και παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού;

Η πολιτική απάτη Μητσοτάκη αποκαλύφθηκε.

Οι εξηγήσεις Τσίπρα

«Θεωρώ ότι και τα δύο είναι θέματα ανύπαρκτα (σ.σ. μακεδονική ταυτότητα και μακεδονική γλώσσα) και αναδείχθηκαν από την ανάγκη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κυρίως, όχι μόνο όμως, ενός μεγάλου μέρους του πολιτικού κόσμου της χώρας, να δει ένα κρίσιμο εθνικό θέμα μέσα από το πρίσμα του πρόσκαιρου μικροκομματικού συμφέροντος», είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε:

«Κοιτάξτε, θέλω να σας θυμίσω και σε εσάς και στους τηλεθεατές μας όταν ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο η συζήτηση για το Μακεδονικό, τότε ο κ. Μητσοτάκης είχε βγει -Γενάρης ήταν τέτοιες μέρες ένα χρόνο πριν- και είχε μάλιστα επισημάνει, είχε συμβουλεύσει την Κυβέρνησή μου να ακολουθήσει την εθνική γραμμή η οποία είχε χαραχθεί το 2007 από την Κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, λίγο πριν το Βουκουρέστι.

»Όταν είδε ότι ακριβώς αυτή τη γραμμή ακολουθούμε, συνεχώς προσπαθούσε να κάνει πιο ευέλικτη τη στάση του, να ανεβάζει τον πήχη και να μεταλλάσσει την δική του θέση.

»(…) Και στο τέλος – τέλος της ημέρας εγώ δεν περίμενα τη συμφωνία του κ. Λεβέντη –δεν τον υποτιμώ- αλλά δεν την περίμενα τη συμφωνία του στο θέμα αυτό.

»Περίμενα όμως ότι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που έχει συνδέσει και το όνομά του και το όνομα της οικογένειάς του με την επιδίωξη λύσης στο Μακεδονικό, δεν θα είχε αυτή την αντιφατική συμπεριφορά, με μοναδικό γνώμονα την εσωκομματική σταθερότητα και το πρόσκαιρο μικροκομματικό όφελος, δηλαδή να μην πικράνει, να μην απογοητεύσει το ακροατήριό του σε κάποιες περιοχές της χώρας.

»(…) Αυτό ήθελα να σας πω, ότι όλα αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

»Είναι μια διαρκής προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να βρει τρόπο και λόγο διαφοροποίησης κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, των οποίων ήταν απόλυτος γνώστης, διότι και ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωνε και εγώ δυο φορές συνάντησα τους πολιτικούς Αρχηγούς, έβαλε λοιπόν τον πήχη στην αρχή στο να είμαστε στο πνεύμα του Βουκουρεστίου, μετά έβαλε τον πήχη στο να είναι erga omnes, όταν είδε ότι πάμε για erga omnes έβαλε τον πήχη να γίνει συνταγματική αλλαγή, όταν είδε ότι πάμε για συνταγματική αλλαγή έβαλε τον πήχη να τα κάνουν πρώτα όλα εκείνοι και μετά να κυρώσουμε εμείς, όταν είδε ότι δεν έχουμε αφήσει καμία λεπτομέρεια, ανακάλυψε μέσα από μια πρωτοφανή λαθροχειρία, ότι υπάρχει ζήτημα εθνότητας.

»Τι έκανε; Μετέτρεψε τον όρο ιθαγένεια σε όρο εθνότητα.

»Δεν υπάρχει ζήτημα εθνότητας. Υπάρχει ζήτημα ιθαγένειας, είναι σε όλους γνωστό ότι οι πολίτες σήμερα αυτής της χώρας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας έρχονται στο εσωτερικό της χώρας μας με ταξιδιωτικά έγγραφα στα οποία αναγράφεται ο όρος «Μακεδόνες» και εμείς μέσα από τη συμφωνία πετύχαμε να αναγράφεται «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας», δίπλα σε αυτό τον όρο.

»Άρα δεν υπάρχει ούτε ζήτημα εθνότητας, ούτε ζήτημα γλώσσας διότι αυτό έχει λυθεί από το 1977.

»Το μόνο που υπάρχει, είναι η διαρκής προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαφοροποιηθεί μέσα σε αυτή την επιθυμία του να βρίσκει διαρκώς αιτίες, προκειμένου να κερδοσκοπήσει πολιτικά και νομίζω ότι αυτό μπορεί να το κάνει κανείς σε άλλα θέματα, αλλά όχι στα εθνικά θέματα.

»Δεν έχουν το δικαίωμα να λένε το αεροδρόμιό τους «Μακεδονία». Εμείς έχουμε το δικαίωμα.

»Δεν έχουν το δικαίωμα να λένε το Πανεπιστήμιό τους «Μακεδονία». Εμείς έχουμε το δικαίωμα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας για να ρίξει τη βόμβα.

Το άγχος Μητσοτάκη

«Αυτός που φαίνεται να έχει μεγάλο άγχος όμως είναι ο κ. Μητσοτάκης γι’ αυτό και δεν προβλέπω ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, από άγχος. (…) Το μεγάλο του άγχος είναι μη τυχόν συμβεί αυτό το οποίο κάποιοι θα απεύχονταν να συμβεί σε εμένα.

»Αλλά εγώ δεν έχω άγχος αν μου συμβεί, ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να πάμε σε εκλογές τώρα, χωρίς να ψηφιστεί η συμφωνία. Καθαρά πράγματα.

»Διότι γνωρίζει ο ίδιος πάρα πολύ καλά ότι αυτά τα οποία λέει εδώ για να χαϊδέψει αυτιά, δεν μπορεί να τα αρθρώσει στο εξωτερικό, ότι κανένας Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να εξηγήσει στη Διεθνή Κοινότητα γιατί όταν αυτό που ζητάμε επί 20 σχεδόν χρόνια το κάνουν οι γείτονές μας, εμείς γυρίζουμε την πλάτη.

»Ο κ. Μητσοτάκης ψηφοθηρεί με ελεεινό και λαϊκίστικο τρόπο. έχει λοιπόν μεγάλο άγχος και τον προκαλώ σήμερα, εδώ από την εκπομπή σας, αν δεν έχει άγχος και θέλει πράγματι να υπάρξουν εξελίξεις, να καταθέσει τώρα, σήμερα κιόλας, πρόταση δυσπιστίας. Ή αύριο μετά την αποχώρηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου», έριξε το γάντι ο πρωθυπουργός.

Ο Μπροκ αδειάζει Μητσοτάκη

Σε συνέντευξή του στο EURACTIV, ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ δηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει πει στο ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) ότι θα αποδεχόταν μία «επικυρωμένη» συμφωνία αλλαγής ονομασίας.

Και πρόσθεσε ότι το ζήτημα συζητήθηκε στο ΕΛΚ.

«Κατά συνέπεια, είναι καλό ότι στις συνομιλίες αυτές η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα αποδεχθεί την επικυρωμένη συμφωνία όταν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση».

Επιπροσθέτως, «η Νέα Δημοκρατία, όταν έρθει στην εξουσία, θα αποδεχθεί και θα εφαρμόσει μία επικυρωμένη συμφωνία.

»Διότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πει ότι εάν είναι επικυρωμένη δεν θα την αποδεχθεί», διευκρίνισε ο παλαιός -από το 1980- ευρωβουλευτής, με μακρά θητεία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Η συμφωνία για την αλλαγή της ονομασίας (της πΓΔΜ) θα είναι ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει η Α. Μέρκελ, εκτιμά εξάλλου ο Ε. Μπροκ.

«Η κυβέρνηση πρέπει να διαπραγματευθεί τη συμφωνία, άρα η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει πλειοψηφία.

»Εκτός της συμφωνίας για το όνομα, πιστεύω ότι η Μέρκελ υποστηρίζει την Νέα Δημοκρατία ως προς όλα τα υπόλοιπα ουσιαστικά θέματα, όπως ο τρόπος άσκησης της οικονομικής και της νομισματικής πολιτικής και όλα τα υπόλοιπα», κατέληξε ο κ. Μπροκ.

Τον άδειασε και ο Βέμπερ

Όλοι συμφωνούν υπέρ της λύσης στην -εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες- διαφωνία για το ονοματολογικό, ανάμεσα στην Ελλάδα και την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αναφέρει ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μιλώντας στο EURACTIV.com.

Όλοι γνωρίζουν ότι η ΠΓΔΜ έχει θετικό οικονομικό και ευρωπαϊκό μέλλον, τόνισε ο κ. Βέμπερ, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, «αδελφό» κόμμα του ΕΛΚ και αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα, η οποία έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο Μάνφρεντ Βέμπερ απάντησε διπλωματικά, αναφέροντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

«Επισήμως, η αντιπολίτευση δεν είναι απαραίτητη για την αποδοχή ενός συμβιβασμού.

»Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιτίθεται στην εξεύρεση συμβιβασμού» δήλωσε ο κ. Βέμπερ.

Να φύγει τώρα ο εθνικά επικίνδυνος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύπτεται αναμφίβολα ως ένας εθνικά επικίνδυνος πολιτικός απατεώνας, αρχηγός ενός λαϊκίστικου κοτζαμπάσικου κόμματος της πιο εθνικά ανεύθυνης, ξενόδουλης και μειοδοτικής δεξιάς.

Είναι στο DNA της κοτζαμπάσικης δεξιάς η εθνική μειοδοσία.

Η υπονόμευση της πατρίδας και των εθνικών και λαϊκών συμφερόντων για να αρπάξουν την εξουσία.

Τα ίδια έκαναν και στις εκλογές του 1920, όταν έσκιζαν τους χάρτες της Μεγάλης Ελλάδας του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Και τι κατάφεραν όταν τελικά έδιωξαν τον Ελευθέριο Βενιζέλο, υφαρπάζοντας με ψέμματα και δημαγωγία την εξουσία από τη δημοκρατική παράταξη;

Όχι μόνο δεν υλοποίησαν την υπόσχεσή τους για ειρήνη, αλλά συνέχισαν τον πόλεμο στη Μικρά Ασία -καταστρέφοντας παράλληλα τις σχέσεις μας με τους δυτικούς συμμάχους αποκαθιστώντας τον γερμανόφιλο βασιλιά- απομονώνοντας γεωπολιτικά το έθνος και οδηγώντας το στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Αυτό που πρέπει να θυμούνται καλά στη Δεξιά -διότι κάνουν τα πάντα για να το αποκρύψουν- είναι ότι οι «Έξι» που εκτελέστηκαν στο Γουδί ως προδότες το 1922 ήταν η ηγεσία της.

Οι μόνοι πολιτικοί που εκτελέστηκαν στην Ελλάδα σε καθεστώς αστικής δημοκρατίας ήταν η ηγεσία της Δεξιάς.

Της Δεξιάς που αφού υπονόμευσε τη δημοκρατική παράταξη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, μας οδήγησε στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ηχούν αιώνια και ως προειδοποίηση τα λόγια του Γεωργίου Παπανδρέου στο κατηγορητήριο για τους έξι προδότες της Δεξιάς που εκτελέστηκαν στο Γουδί:

«Αλλ’ όχι! Το Έθνος ορθούμενον αιμοσταγές, κρεουργημένον, αλλά αδυσώπητον ενώπιον του, ζητεί παρ’αυτού και των συνεργατών του δικαιοσύνην δια την προδοσίαν και τιμωρίαν δια το έγκλημα. Και εν ονόματι του Έθνους την δικαιοσύνην ταύτην η Επανάστασις θα την αποδώση!».

Το έθνος, με πρόμαχό του τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα επιτρέψει ποτέ σε αυτή την επικίνδυνη πολιτική συμμορία κοτζαμπάσηδων και τσομπαναραίων με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μας οδηγήσει σε νέα εθνική καταστροφή.

100 χρόνια μετά, τώρα είναι η εποχή της «ανάστασής» μας.

Τώρα η αγαπημένη μας πατρίδα αποκαθίσταται στον ηγετικό της ρόλο στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, που τον απολέσαμε το 1922 εξαιτίας της προδοτικής Δεξιάς.

Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά.

Εάν έχουν απομείνει αγνοί πατριώτες στη Νέα Δημοκρατία και δεν το αντέχει άλλο η ψυχή τους να διασύρονται, είναι ιστορικό τους χρέος να απομακρύνουν πάραυτα από την ηγεσία της παράταξής τους αυτό τον πολιτικά δειλό, ψεύτη και εθνικό μειοδότη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...