Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η οργή του Τσίπρα για τις απειλές σε βουλευτές: Τώρα θα τα ακούσετε, καθίστε κάτω

Η οργή του Τσίπρα για τις απειλές σε βουλευτές: Τώρα θα τα ακούσετε, καθίστε κάτω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής εν όψει της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της ΝΔ με αφορμή τις απειλές το τελευταίο διάστημα κατά βουλευτών που προτίθενται να υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

“Από το στάδιο της ανοχής περάσατε στο στάδιο της ενορχήστρωσης αυτού του μηχανισμού”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

“Αναφέρομαι στο πογκρόμ των επιθέσεων, των απειλών, των εκβιασμών, της τρομοκράτησης των βουλευτών που εκφράζουν τη πρόθεση να πράξουν το πατριωτικό τους καθήκον και ψηφίσουν με βάση τη συνείδησή τους.

»Είναι βαριά η ευθύνη του κ. Μητσοτάκη. Διχάζει μέσα από την αντιπολιτευτική του τύφλωση”, είπε για να ακουστούν φωνές από την πλευρά των εδράνων της ΝΔ.

“Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε, τώρα μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας και έχετε υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή”, απάντησε ο Α. Τσίπρας.

«Στοχοποιήθηκαν βουλευτές με εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα. Η κ. Παπακώστα μου είπε ότι της στέλνουν πολτοποιημένα κεφάλια γυναικών. Γελάτε τώρα, χθες δεν είχατε την ευθιξία όταν στέλεχος της ΝΟΔΕ έστελνε μαζικά μηνύματα με στοιχεία βουλευτών και καλούσε σε απειλητικά μηνύματα.

»Η δικαιοσύνη έχει αναλάβει την υπόθεση, εγώ μιλάω πολιτικά.Θα καταδικάσετε αυτή την πρακτική; Αν όχι, είναι ο δρόμος που επιλέγετε”, συνέχισε ο πρωθυπουργός για να αναφέρει:

“Τι νομίζετε ότι θα καταφέρετε έτσι; Θα φοβίσετε τους βουλευτές; Οι βουλευτές, να το ξέρετε δε θα τρομοκρατηθούν. Θα σταθούν στο ύψος της συνείδησης τους, στο ύψος της ιστορικής τους ευθύνης απέναντι στο τόπο και στο πατριωτικό συμφέρον, απέναντι στην ιστορία, απέναντι στη δημοκρατία”.

“Σας καλώ να μιλήσετε και να σταθείτε καθαρά και έντιμα απέναντι στη συνείδησή σας και στο συμφέρον του τόπου και του λαού.

»Και να δώσετε καθαρή απάντηση: Αν εμπιστεύεστε αυτή την κυβέρνηση για να συνεχίσει ή όχι. Ελεύθερα, ανοιχτά, με παρρησία και στη βάση των όσων επιτάσσει το πολιτικό κριτήριο, η ηθική και η συνείδηση καθενός και καθεμιάς σε αυτή την αίθουσα.

»Αυτή ακριβώς είναι η δύναμη της δημοκρατίας. Και η δημοκρατία σε αυτόν το τόπο μετά από τόσους αγώνες και τόσες θυσίες, δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται. Η δημοκρατία θα νικήσει”, κατέληξε κλείνοντας την ομιλία του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...