Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια» – Όχι σε debate για τις Πρέσπες από τη ΝΔ

«Ο Μητσοτάκης το βάζει στα πόδια» – Όχι σε debate για τις Πρέσπες από τη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή επίθεση στη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για ένδεια επιχειρημάτων για τη Συμφωνία των Πρεσπών εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την άρνηση του αρχηγού της ΝΔ να προσέλθει σε διακαναλικό debate με τον Πρωθυπουργό για την αντιπαράθεση επιχειρημάτων γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών, με το επιχείρημα πως θα το πράξει εάν προκηρυχθούν πρώτα πρόωρες εκλογές.

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά το βάζει στα πόδια. Φοβάται την τετ α τετ αντιπαράθεση σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει κανένα επιχείρημα» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, μετά την σύνδεση ενδεχόμενης τηλεμαχίας με τον όρο της προκήρυξης πρόωρων εκλογών από τη ΝΔ.

Και συνεχίζοντας επισημάνει: «η χθεσινή ρηματική διακοίνωση που διευκρινίζει ότι ο όρος εθνικότητα αναφέρεται αποκλειστικά σε ιθαγένεια, ότι η ιθαγένεια δεν καθορίζει ούτε προδικάζει εθνότητα και ότι η γλώσσα της γείτονος ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών, έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον κ. Μητσοτάκη, που ούτως ή άλλως είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας».

«Κατανοούμε γιατί κρύβεται. Ωστόσο ας μην αναζητά δικαιολογίες στην προκήρυξη εκλογών γιατί θα χρειαστεί να κρύβεται για πολύ καιρό ακόμα.

»Τα debates των εκλογών θα γίνουν στην ώρα τους τον Οκτώβριο του 2019» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Τέλος, όσο για τη συζήτηση στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δε χρειάζεται να αγχώνονται, καθώς θα είναι εξαντλητική για να ακουστεί και η τελευταία άποψη όλων των βουλευτών» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Όχι» σε debate από Μητσοτάκη εκτός εάν προκηρυχθούν εκλογές

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου με την οποία επανερχόταν η εν λόγω πρόταση που κατέθεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας, η Νέα Δημοκρατία απάντησε σε πολύ υψηλούς τόνους, τονίζοντας πως «η συζήτηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα θα διεξαχθεί στη Βουλή».

Συγκεκριμένα, από την Πειραιώς, σχολιάζοντας την πρόταση του κ. Τσίπρα, τόνιζαν ότι «οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη Βουλή.

»Και στη διαδικασία αυτή συμμετέχουν όλα τα κόμματα και όλοι οι Έλληνες βουλευτές οι οποίοι και αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους.

»Πόσο μάλλον για μια τόσο σημαντική συμφωνία, όπως αυτή της διευθέτησης του Σκοπιανού ζητήματος».

Σε αυτό το πλαίσιο, από τη ΝΔ κατηγορούν τον πρωθυπουργό πως «εργαλειοποίησε το εθνικό ζήτημα για μικροκομματικούς λόγους και καθύβριζε ως ακροδεξιούς τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων που διαφωνούσαν μαζί του» και πως «αυτή η διχαστική αντίληψη επιβεβαιώνεται και με τη σημερινή ανακοίνωση».

«Ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει στη Βουλή γιατί προτίθεται να κυρώσει την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. Και, κυρίως, γιατί παρέδωσε στους Σκοπιανούς τη δήθεν μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, κάτι που καμία προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί» τονίζουν από τη ΝΔ και σημειώνουν πως για να γίνει debate, πρώτα θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές:

«Αν ο κ. Τσίπρας βιάζεται και για debate, του έχουμε μια πρόταση: Ας προκηρύξει εδώ και τώρα εκλογές και στα προεκλογικά debates οι πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

»Η δε Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές, με νωπή λαϊκή εντολή, να αποφασίσει για την κύρωση ή την απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Επειδή κάτι μας λέει ότι ο κ. Τσίπρας θα απορρίψει την πρότασή μας, τού έχουμε και δεύτερη: Nα κάνει τo debate που προτείνει με τον Πάνο τον Καμμένο και να μιλήσουν ανοιχτά για τη σχέση τους…», καταλήγουν από την Πειραιώς.

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου τόνιζε σε ανακοίνωσή του πως η συμφωνία θα εισαχθεί στη Βουλή χωρίς διαδικασίες fast track.

Επανάφερε επίσης πρόταση που διατύπωσε από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη διεξαγωγή διακαναλικής τηλεμαχίας μεταξύ του ίδιου και του Κυριάκου Μητσοτάκη με αποκλειστικό αντικείμενο την ίδια τη συμφωνία.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε πως την Κυριακή θα δοθεί στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας, ώστε «να είναι όλοι σε θέση να κρίνουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...