Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Οι “Πρέσπες” καταλύτης για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων

Τσίπρας: Οι “Πρέσπες” καταλύτης για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ιστορικό βήμα για τις δύο χώρες» χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συμφωνία των Πρεσπών σε συνέντευξη του στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, λίγες μέρες πριν αυτή έρθει για κύρωση στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι κλείνει μια αντιπαράθεση δεκαετιών, η οποία τροφοδοτούσε τον εθνολαϊκισμό και την πατριδοκαπηλία κι από τις δυο πλευρές των συνόρων.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμά ότι οι Πρέσπες θα λειτουργήσουν ως καταλύτης για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στο ερώτημα της εφημερίδας πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένας προοδευτικός πόλος απαντά:

«Στην Ελλάδα η περιπέτεια των Μνημονίων έχει προκαλέσει τεκτονικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα. Έτσι σε ένα τμήμα του προοδευτικού μεσαίου χώρου υπάρχει σήμερα κρίση πολιτικής εκπροσώπησης. Το βάρος της συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου πέφτει εκ των πραγμάτων στην μεγαλύτερη δύναμη, αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς ηγεμονισμούς. Επιδιώκουμε τον διάλογο με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις πάνω σε κάποιους σταθερούς άξονες: την αντιπαράθεση με την ακροδεξιά, την δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση της εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων, την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, τις αναγκαίες τομές για την εμβάθυνση και την ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας και των θεσμών. Αυτές είναι οι βάσεις ενός σχεδίου που μπορεί να συσπειρώσει την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της κοινωνίας».

Ειδικότερα, για το δίλημμα των εκλογών του Οκτωβρίου υπογραμμίζει ότι από τη μια το πρόγραμμα της ΝΔ με ασφαλιστικό Πινοσέτ, ελαστική απασχόληση και φοροαπαλλαγές για τους ισχυρούς, από την άλλη το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, με δίκαιη ανάπτυξη, στήριξη των πολλών, εργασιακή αξιοπρέπεια και βιώσιμο κοινωνικό κράτος.

Ο Κ. Μητσοτάκης επιλέγει την παραδοξολογία απέναντι στο ορθό λόγο, την λαθροχειρία απέναντι στην αλήθεια, την πατριδοκαπηλία απέναντι στην πατριωτική ευθύνη αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, ενώ μιλώντας για την Ευρώπη υποστηρίζει ότι είναι επιτακτική ανάγκη μια δημοκρατική, προοδευτική και αριστερή συστράτευση απέναντι στη νέα δεξιά, τη σύγχρονη μορφή ακροδεξιάς με τα ακραία λαϊκιστικά συνθήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...