Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Φώφη διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο και διαλύει το ΚΙΝΑΛ – Συνέδριο το Μάρτιο

Η Φώφη διέγραψε τον Θεοχαρόπουλο και διαλύει το ΚΙΝΑΛ – Συνέδριο το Μάρτιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός ΚΟ του ΚΙΝΑΛ έθεσε η Φώφη Γεννηματά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Δημ. Συμπαρατάξης δρομολογεί εξελίξεις για συνέδριο τον Μάρτιο.

Ο διακομματικός χαρακτήρας θα περάσει στο παρελθόν, οπότε όσοι θέλουν θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στο νέο φορέα ως μέλη του απευθείας και όχι μέσω των υφιστάμενων κομμάτων τους.

Λίγο νωρίτερα η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε υπέρ της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών με 29 ψήφους υπέρ του «ναι», 22 υπέρ της αποχής και 2 λευκά.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής:

Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα.

Το ρεπορτάζ

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών στην ΔΗΜΑΡ, οι συνεδριάσεις των οποίων κατέληξαν, κατά πλειοψηφία και εν μέσω έντονου προβληματισμού για την στάση του κόμματος, υπέρ του «Ναι» από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην ψηφοφορία στην Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αποφασίστηκε η διαγραφή του κ. θεοχαρόπουλου απο την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ανακοινώθηκε ότι θα γίνει έκτακτο συνέδριο, στα τέλη Μαρτίου, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το μέλλον της συμμαχίας του Κινήματος Αλλαγής (σημ: κοινοβουλευτικά δεν υπάρχει εκπροσώπηση του σχηματισμού ώς ΚΙΝΑΛ, αλλά ως Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ήτοι της σύμπραξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ).

Ήδη, από το πρωί της Κυριακής και την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, με ψήφους 11-6, υπέρ του «ναι» από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο στην Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα αντικατασταθεί από τον κ. Σκανδαλίδη στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, τάχθηκε υπέρ της διαγραφής του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ από την ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ως φυσική συνέπεια της προειδοποίησης από την Φώφη Γεννηματά, ότι «κάθε ψήφος στην Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει τις συνέπειες της».

Εκείνο που έκρινε την τελική απόφαση της Φώφης Γεννηματά, είναι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, όσου 29 μέλη ψήφισαν υπέρ της εισήγησης ο κ. Θεοχαρόπουλος να στηρίξει το «ναι» στην ψηφοφορία στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, έναντι 24 μελών που προέκριναν άλλες επιλογές, όπως να δηλώσει «παρών» ή να απέχει της διαδικασίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

Δημοσκόπηση ΜARC: Ανακτά τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρεις μονάδες έχασε το ΠΑΣΟΚ σε 50 ημέρες

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Ανεβασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Δημήτρης Μαύρος: Ο Κασσελάκης «ανεβαίνει» στις δημοσκοπήσεις, ο Ανδρουλάκης «κόλλησε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...