Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΚΙΝΑΛ: Ευημερούν οι αριθμοί αλλά φτωχαίνουν οι οικογένειες

ΚΙΝΑΛ: Ευημερούν οι αριθμοί αλλά φτωχαίνουν οι οικογένειες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τα στοιχεία για την ανεργία ασκεί το ΚΙΝΑΛ. «Επί ΣΥΡΙΖΑ ευημερούν οι αριθμοί, τα «επίσημα» ποσοστά και τα πλεονάσματα, αλλά φτωχαίνουν οι οικογένειες» αναφέρει το κόμμα σε σχετική ανακοίνωσή του, στην οποία σημειώνει ότι μέσα στο 2018 η κυβέρνηση «επέτρεψε την ανακύκλωση» περισσότερων από 2,5 εκατ. εργαζομένων των ιδιωτικού τομέα.

Επικαλούμενο τα συγκεντρωτικά στοιχεία 12μήνου του συστήματος «Εργάνη» το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν 2.527.920 απολύσεις ή αποχωρήσεις, «δηλαδή αριθμός ανάλογος με το σύνολο του εργατικού δυναμικού που απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα».

Ιδιαίτερης σημασίας, συνεχίζει το Κίνημα Αλλαγής, είναι το γεγονός ότι την περασμένη χρονιά απολύθηκαν πάνω από 435.000 εργαζόμενοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου (επέχει θέση μόνιμης απασχόλησης), δηλαδή απολύονταν 1.500 άτομα με 8ωρη απασχόληση κάθε εργάσιμη ημέρα όλο το 2018.

Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος, προσελήφθησαν 1,5 εκατ. άτομα με 4ωρα, δίμηνες και τρίμηνες συμβάσεις και εκ περιτροπής εργασία, με το 56,22% των νέων θέσεων εργασίας το 2018 να αφορά σε ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ακόμη πως τον περασμένο Δεκέμβριο πάνω από 1.120.000 άτομα ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες ανεργίας του ΟΑΕΔ και επειδή, όπως παρατηρεί, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι όταν δηλώνουν άνεργοι καταθέτουν στον Οργανισμό ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, βεβαιώνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο ότι δεν είχαν εισόδημα.

Κατά συνέπεια αυτός ο αριθμός εγγεγραμμένων ανέργων παραπέμπει σε ποσοστά ανεργίας άνω του 23%, υπογραμμίζει το κόμμα, συμπληρώνοντας πως την ίδια ώρα ο ΟΑΕΔ παρουσιάζει «πλεόνασμα» (ανεκτέλεστα προγράμματα) 480 εκατ. ευρώ, γεγονός που – όπως υποστηρίζει – δείχνει ότι αυτά τα χρήματα δεν κατευθύνθηκαν στην απορρόφηση της ανεργίας αλλά στα υπερ-πλεονάσματα της γενικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...