Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυγενάκης: Όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν επώνυμα τις ιστορικές ευθύνες τους

Αυγενάκης: Όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν επώνυμα τις ιστορικές ευθύνες τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Νέα Δημοκρατία συντεταγμένη στο Κοινοβούλιο, θα δώσει με επιχειρήματα στον ελληνικό λαό, τους λόγους για τους οποίους θεωρεί και πιστεύει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία δεν πρέπει να περάσει», δήλωσε o Λευτέρης Αυγενάκης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο γραμματέας της ΝΔ αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και αν θα υπάρξει παρέμβασή του είπε πως «έχει το «γνώθι σαυτόν» κι αυτός θα κρίνει τι θα πράξει, σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνοντας πως όλοι οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της ΝΔ έχουν ευθυγραμμιστεί με το πλαίσιο που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Αυγενάκης πρόσθεσε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με έναν τρόπο πολύ δημοκρατικό, αξιοποιώντας όλες τις μεγάλες δυνάμεις και όλες τις σημαίνουσες προσωπικότητες όπως οι Κ. Καραμανλής, Ευ. Μεϊμαράκης, Ντ. Μπακογιάννη, Αντ. Σαμαράς, έχει οικοδομήσει ένα ενιαίο μέτωπο.

»Υπάρχει μια συντεταγμένη πορεία και παρουσία της ΝΔ για το μείζον αυτό εθνικό θέμα. Πρέπει όλοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Το κάνουμε σαν ΝΔ, μακάρι να το έκανε και η κυβέρνηση».

Ο γραμματέας της ΝΔ χαρακτήρισε τον Νίκο Βούτση ως τον χειρότερο πρόεδρο της Βουλής των τελευταίων δεκαετιών.

«Έχει κομματικοποιήσει πλήρως τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, λειτουργεί ως ο κομματικός απεσταλμένος του κ. Τσίπρα, και δεν σέβεται ούτε τηρεί τους κανόνες και τις διαδικασίες του Κοινοβουλίου.

»Δυστυχώς έχει πέσει πολύ χαμηλά το Κοινοβούλιο. Τους ενοχλεί ο διαχωρισμός των εξουσιών και δυστυχώς ο κ. Βούτσης το δηλώνει με κάθε τρόπο απολύτως ξεκάθαρα», ανέφερε.

Επιπλέον ο κ. Αυγενάκης είπε: «Επί των ημερών του κ. Τσίπρα και της παρέας του έχουμε πλήρη κομματικοποίηση και εργαλειοποίηση ακόμα και της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σχετικά με το ενδεχόμενο η ΝΔ να κάνει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε πως όλα τα όπλα είναι στο τραπέζι «αλλά δεν μπορούμε να το προεξοφλήσουμε από τώρα και όχι με δημόσιες τοποθετήσεις και μέσα από τα κανάλια».

Και συμπλήρωσε: «Όλοι οι βουλευτές θα κληθούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και αυτό μπορεί να γίνει είτε με πρόταση δυσπιστίας, είτε και στην ίδια την ψηφοφορία της συνθήκης των Πρεσπών καθώς και αυτή θα αξιώσουμε να είναι ονομαστική και επομένως όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν επώνυμα τις ιστορικές ευθύνες τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...